Ruduo - GRYBŲ METAS. O ypač šiais metais miško gražuolių apstu! Mes sakome: ne grybavimas, o tiesiog plėšikavimas :)
Praėjusius laisvadienius su visa šeima nutarėme pagrybauti. Pavyko rasti daug ''mažutėlių baravykučių''. Nusprendžiau: vakuosiu nepjaustytus.
Kaip smagu Šventų Kūčių stalą papuošti gražuoliais grybukais!
Kadangi jokio grybų marinavimo recepto nežinau, tai šį darbą patikėjau sūnui ir močiutei :) Mama visada šventėms privakuoja skaniųjų baravykų.
Aiškaus recepto mama kaip ir nežino, bet paaiškino man taip: grybus išvirti, o tada daryti marinatą. Į vandenį dėti druskos, acto, cukraus tiek, kad paragavus, norėtum kuo greičiau spjauti lauk :)
Žodžiu, turi būti ''macnus''. Anot jos, grybai labai sugeria visus priedus, todėl tikrai nebus per daug. Būtinai pagardiname pipirais, lauro lapais ir česnaku.
Pilame į sterilizuotus stiklainius ir laukiame Šventų Kūčių.
Gamino Augustino močiutė
😃
gardumelis 😀 labai megstu grybus,tad kazin ar iki kuciu isstovetu sis stiklainiukas 😀
mildute : D 😃 😃 jetus prajuokinai..... 😀 tikiuosi neaptiksime😀
o tai ten gyventoju per kucias neaptinkate, juk mesa draudziama per kucias valgyti😃 😃
kaip skanu 😀
seile nutyso...
Gardumėlis😀