Augustės dienoraštis: "snieguoti piešiniai"

Augustės dienoraštis: "snieguoti piešiniai"

25. Feb 2021, 21:31 floryte floryte

   Mums jau lyg ir tampa tradicija, dalintis Augustės darbais, kuriuos atlieka Dailės mokyklos skyrimu. Vis dar labai gaila, kad - namuose, o ne pačioje mokykloje. Dalinamės, kaip Augustė sukūrė "snieguotus piešinius".

"Snieguotos pirštinės"

Ant akvarelinio piešimo lapo, uždėjus savo delną, Augustė nusipiešė pirštinių trafaretus.

 

Tuomet su balta vaškine kreidele ant pirštinių nupiešė snaiges.

Naudodama akvarelinius dažus, teptuką ir vandenį, pasirinktų spalvų dažus liejo ant nupieštų pirštinių.Dažus liejo ir ant nupieštų snaigių, nes spalva prie jų "neprikimba". Svarbu naudoti nemažai vandens, tačiau reikia žiūrėti, kad vanduo nuo pirštinių nenubėgtų.

Dar nenudžiūvus dažams, pirštines apibarstome rupia druska.

 

Paliekame nudžiūti, tuomet ir druska prilips prie pirštinių. Nudžiūvus, druskos perteklių lengvai nupurtome, piešinį pakračius virš kriauklės. O tada - jau paskutinis etapas: imame turimos spalvos ploną markerį ir ant pirštinių piešiame tai, ką norime.

Pirštinės tampa ne tik snieguotomis, bet ir raštuotomis! Druska pirštinėms suteikia ypatingą grožį - jos spindi! Tik gal nuotraukoje tai nelabai matosi.

   Augustė sukūrė ne tik pirštines, bet ir "pūgą". Principas toks pat: popieriaus lape liejami dažai su daug vandens, barstoma druska, o piešiniui nudžiūvus, su markeriu piešiama tai, kas labiausiai tinka ir patinka! Gaila, kad teturėjome juodos spalvos markerį. Tad snaigės - juodos! Bet gal čia taip sninga pas Alisą stebuklų šalyje :-))?...

Snieguotų Jums paskutinių likusių žiemos dienelių!

Gintarep Gintarep 26. Feb 2021, 11:01

Šaunuolė Augustė ?Labai, labai dailu?

jaldija jaldija 25. Feb 2021, 22:39

Labai gražūs ir įdomūs darbeliai ?
Šaunuolė Augustė ❤

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 25. Feb 2021, 22:37

Kaip gražiai! Puiki idėja ?