Augustės dienoraštis: ruošiamės Kaziuko mugei darželyje (gaminame cake pop's iš pop corn)

Augustės dienoraštis: ruošiamės Kaziuko mugei darželyje (gaminame cake pop's iš pop corn)

28. Feb 2019, 22:34 floryte floryte

   Gavome iš Augustės darželio užduotį - pasiruošti Kaziuko mugei. Norėjosi pasigaminti kažką valgomo, skanaus, lengvai, greit pagaminamo ir gražaus, kad patiktų vaikams. Galvoje nuolat sukosi Cake pop'sai. Bet kol juos iškepi...Suradome kitokį būdą - be kepimo. Ir mums viskas pavyko: skanu, greitai ir gražu. Dalinamės.

Reikės: 100 g kukurūzų spraginimui

2 šaukštų sviesto

200 g mažų zefyriukų

2 šaukštų riešutų sviesto

pabarstukų

medinių pagaliukų

   Išspraginame kukurūzus (specialiai paruoštus mikrobangėms, arba - paprastus - puode ar keptuvėje). Tikiu, kad žinote, kaip tai daryti. Ruošiame zefyriukų masę - puode ištirpiname sviestą, į jį supilame zefyriukus. Ir nuolat maišant, ant mažos ugnies, ištirpiname. Nukeliame nuo ugnies ir įmaišome žemės riešutų sviestą. Į šią masę dedame 2/3 išpūstų kukurūzų spragėsių, išmaišome ir suspaudžiame į vientisą masę, iš kurios būtų galima lipdyti Cake pops'us. Jei masė per lipni, dedame papildomai kukurūzų spragėsių ir sumaišome.

   Gautą masę nedelsiant plėšome gabalėliais, suspaudžiame į kamuoliukus, į kiekvieną jų įsmeigiame po medinį pagaliuką ir apvoliojame pabarstukuose.

   Šie skanumynai tokie lengvučiai ir žavūs! Skanumynus įvyniojame į peršviečiamą popierių ir surišame juostele.  Mažas trūkumas - formuojant rutuliukus, reikia tai daryti labai greitai, nes masė labai greit stingsta. Net viso gaminimo proceso neįamžinau dėl šios priežasties. Nenusiminkite, jei jūsų mažyliai rutuliukų nelipdys, tai jie drąsiai gali dalyvauti jų puošime ir įvynijome. Net Cake pops'o laikymas už pagaliuko, kai mama jį vynioja į popierių, yra darbas.

    Darželyje sutarta, kad Kaziuko mugės pinigėliai - riešutai. Pasiimsime ir krepšelį - "pinigams" ir nusipirktoms gėrybėms susidėti.

   Augustė net šokinėjo iš laimės, prisigaminusi Kaziuko mugei Cake pop'sų. O kaip jūs ruošiatės Kaziuko mugei?..

floryte floryte 01. Mar 2019, 18:51

Gintarep - lauksime sausainių - batelių recepto!!!?

kodelcia kodelcia 01. Mar 2019, 17:06

Puikiai! Savaitgalį ir ruošimės Kaziuko mugei 😀

kristuliuuxx kristuliuuxx 01. Mar 2019, 15:35

Super ? šaunuolės ??

Gintarep Gintarep 01. Mar 2019, 00:44

Fantastika♥️O mes kepeme į mokyklą sausainius-batelius. Gaila foto nėra galimybės įkelti