Augustės dienoraštis: knyga, kuri užmigdo nenuoramą (Triušelis, kuris norėjo užmigti).

Augustės dienoraštis: knyga, kuri užmigdo nenuoramą (Triušelis, kuris norėjo užmigti).

07. Aug 2019, 11:52 floryte floryte

     Bibliotekoje už akių užkliuvo Carl-Johan Forssen Ehrlin knyga "Triušelis, kuris norėjo užmigti". Jau ant viršelio parašyta, jog tai - pasaka, padedanti migdyti vaikus. Skamba neįtikėtinai?...Išbandžiau su savo dar penkiamete dukryte. Tikrai veikia! Negalėjau net patikėti, mat maniškė kartais neįtikėtinai sunkiai užmigdomas vaikas - pilna įspūdžių, nori krutėti, judėti, plepėti, nors jau paguldyta lovoje miegeliui. O čia va tau - beklausant skaitomos pasakos - užmiega. Tad trumpai pristatau, kuo gi ypatinga toji knyga - gal kas norėsite išbandyti su savo nenuoramomis.

   Pirmame puslapyje, kur yra nurodymai skaitytojui, parašyta, kad niekada neskaitytumėte šios knygelės šalia žmogaus, vairuojančio transporto priemonę. Šios knygelės turinys remiasi veiksminga psichologine technika, padedančia atsipalaiduoti. Toliau seka instrukcija, kaip knygelę skaityti - kokius žodžius ar sakinius reikia pabrėžti, kuriuos žodžius skaityti lėtai, o kur reikia ištarti jūsų vaiko vardą ar nusižiovauti.

   Kai savo vaikui pirmą kartą skaičiau šią knygelę, sunkiai tikėjau, kad tai gali padėti užmigti. Maniškė, gulėdama lovoje, klausėsi, tarpais klausinėjo apie pasakoje vykstantį veiksmą, atrodė susidomėjusi ir miegu net nekvepėjo. Pasaka nėra trumpa - 10 puslapių teksto vidutinio dydžio raidėmis. Pasakai jau einant į pabaigą, maniškė lyg prisnūdo, tačiau taip juokinga pasirodė, kai staiga ji pasimuistė, tarsi norėdama atsikratyti snaudulio ir vėl ėmė toliau aktyviai klausytis. Tačiau neįtikėtina - dukrytė užmigo man beskaitant paskutinį pasakos puslapį. Pasaka tikrai veikia! Išbandžiau ne vieną kartą prieš nakties miegą. Visada suveikė. Žinoma, aš ją skaičiau tiksliai, kaip parašyta knygelės nurodymuose. Pasakos turinys nėra kažkoks ypatingas - apie triušelį, kuris sunkiai užmigdavo, ir kuris iškeliavo pas dėdę Žiovulį. Pasakoje stengiamasi sukurti monotoniją, vartojant daug žodžių "pavargęs", "miegas".

   Šios knygelės autorius - studijavo psichplogiją Švedijos universitetuose ir dabar yra praktikuojantis neurolingvistinio programavimo meistras. Knygelė išleista 2016 metais (Alma littera).

Mamytės, beskaitydamos, neužmikite pačios :-).