Augustės dienoraštis: apie žaidimą „Žmogaus kūnas"

Augustės dienoraštis: apie žaidimą „Žmogaus kūnas"

28. Jan 2020, 17:29 floryte floryte

    Kalėdų senelis buvo tikras šaunuolis, Augustei padovanojęs vertingą žaidimą -"Žmogaus kūnas". Iš tiesų tai net nesinori jo vadinti žaidimu, greičiau jau - mokomoji medžiaga, kurią sudaro net keletas skirtingų dalykų. Vienas iš jų - žmogaus kūno griaučių modelis su vidaus organais. Įdomumas tas, kad tiek kaulus, tiek organus galima surinkti, pačiam sudėti į visumą.

      Kitas įdomus dalykas - rentgenas. Sukonstravome anatomijos stalą, ant kurio dedamas užtamsintas lapas su žmogaus organais ar skeletu, tarp stalo ir lapo kišamas baltas žiūriklis, kurio pagalba "peršviečiame", t.y. galima matyti visas vaizdo detales.

Rinkinyje yra galimybė pasidaryti DNR spiralę, mažas spalvotas plastikines detales jungiant tarpusavyje.

Taip pat yra dėlionė, kur iš dalelių galima sudėlioti žmogaus kūno sistemas.

        Visą šią medžiagą priskiričiau mokomajai, nes pateikta labai daug detalios, aiškios medžiagos apie žmogaus kūną, atskiras jo sistemas. Visa tai sudėta į knygelę. Taigi, aprašymo ir paveikslėlių pagalba galima susipažinti su ląstelės sandara, graučių sandara, kvėpavimu ir kraujotaka, smegenimis ir nervų sistema, vidaus organais.

    Tikrai labai rekomenduoju šį žaidimą visiems smalsiukams, kurie pradeda domėtis žmogaus kūnu ir uždavinėja šia tema klausimus. Manau, kad šis žaidimas - ilgaamžis, bus naudojamas ne vienerius metus. Nors parašyta, kad tinka nuo aštuonerių metų, bet mano šešiametei su suaugusiųjų pagalba puikiai tiko. Man, mamytei, taip pat tiko ir patiko, nes mūsų laikų biologijos vadovėliai tikrai anatomijos nepateikė taip aiškiai ir patraukliai. Kaip ir ką konstruoti, viskas parašyta knygelėje - instrukcijoje lietuvių kalba.

Pamėtėkite ir jūs kitų metų Kalėdų seneliui mintį apie šį žaidimą savo vaikučiams!
 

Gintarep Gintarep 28. Jan 2020, 23:22

Dievinu tokio tipo žaidimus, kuomet vaikas žaisdamas mokosi ir išmoksta 🌷