Atlikėja Julija Jegorova: ,,Jausmas tapus mama - tiesiog nenusakomas žodžiais''

Atlikėja Julija Jegorova: ,,Jausmas tapus mama - tiesiog nenusakomas žodžiais''

Kristinos Dovydaitienės nuotr. (MažaFoto) 

Atlikėja Julija Jegorova dar visai neseniai tapo mama. Jai gimė dukrytė. Ir nors gimdymas siautėjant COVID-19 pandemijai nebuvo iš lengvųjų, nes reikalavimai ligoninėse tikrai sugriežtinti, visgi gimdyti su kauke jai neteko, beje, vyrui  buvo leista dalyvauti gimdyme. Tačiau, kaip pati sako - nesitikėjo, kad gimdymas prilygs atostogoms prie jūros. Atslūgus emocijoms Julija jau ramiai džiaugiasi motinyste, laisvu metu kuria dainas, dirba įrašų studijoje. Tačiau šiandien su Julija kalbamės ne tik apie emocijas, aplankusias gimus dukrai, bet ir apie pirmąsias savaites namie, jos muzikinę veiklą bei kaip visgi nepamesti tos geros nuotaikos esant dabartinei situacijai dėl COVID-19.

  • Julija, papasakokite, kaip Jums šiuo metu sekasi?

Man sekasi tikrai gerai. Šis ruduo man ypatingas, kupinas gerų emocijų ir spalvų.

  • Beje, visai neseniai susilaukėte dukrytės, kokios emocijos užplūdo tapus mama?

Kad ir kaip nuspėjamai beskambėtų, bet neįmanoma nusakyti to jausmo, jį galima tik patirti. Ir juokiuosi pati, kad dabar suprantu, kaip jaučiasi mano mama.

  • O kaip vyko pats gimdymas?  Ar leido dalyvauti vyrui, juk dėl COVID-19 pandemijos metu tvarka ligoninėse itin sugriežtinta, tiesa? 

Tvarka sugriežtinta, tas tiesa, tačiau Vilniaus gimdymo namuose vyrui leido dalyvauti ir labai dėl to džiaugiuosi. Na, o gimdymas ne atostogos prie jūros, bet plačiau, manau, neišsiplėsiu.

  • Dauguma būsimų gimdyvių buvo sukilusios prieš kaukes gimdymo metu, tad buvo nutarta, kad jos yra tik rekomenduojamos, bet visgi ar Jums pačiai reikėjo gimdyti su kauke? 

Kaukę dėvėjau ligoninėje bendrose patalpose, taip pat vos atykus padarė Covid testą. Pačiame „vakarėlio“ įkarštyje kaukę turėjau šalia savęs, tačiau dėvėti jos niekas neliepė. Manau, dėl savaime suprantamų priežasčių ji tikrai nebūtų padėjusi, o net gi priešingai - trukdžiusi.

  • O kas Jums buvo sunkiausia pirmomis savaitėmis grįžus namo iš ligoninės?

Pirmomis savaitėmis, ko gero, sunkiausia buvo laipioti laiptais (pas mus namuose 2 aukštai) ir vargino tai, jog negalėjau sėdėti, nes ir vaiką maitinti galėjau tik atsigulus.

  • Ar jau spėjote su vyru pasidalinti pareigomis?

Mes konkretaus pasiskirstymo neturime, abudu rūpinamės mažąja. Nes maitiniu kol kas tik aš, o maudome mažylę visada dviese, tai lyg mūsų mažas ritualas.

  • Beje, mažylės vardas išties išskirtinis, tikriausiai vardo atsiradimo istorija taip pat ypatinga? 

Ačiū labai! Vardas Katalėja mums abiem su vyru patiko dar prieš susipažįstant, tai nebuvo sunku išrinkti. Norėjosi tokio vardo, kad nebūtų klasėje dar trijų mergaičių tokiu pat vardu. O ir Katalėja - tai lyg mūsų su vyru vardų (Karolis ir Julija) junginys.

  • O ką dabar veikiate laisvalaikiu? 

Tvarkausi, geriu karštą kavą (šypsosi - red.past). Rašau dainas, dirbu įrašų studijoje. Vieną ypatingą ketinu išleisti dar šiais metais.

  • Apskritai, ar lieka to laiko sau? 

Kol kas laiko sau lieka nedaug, tačiau labai to nesureikšminu ir stengiuosi mėgautis laiku, kuris greit prabėgs.

  • Jeigu ne karantinas - ar po gimdymo būtumėt iškart grįžusi prie muzikinės veiklos, ar visgi motinystės atostogos jau buvo suplanuotos?

 Oi, aš į nėštumo pabaigą jau mintyse stovėjau scenoje. Labai pasiilgau koncertų, deja, ir dabar, kai jau galėčiau grįžti į sceną, renginiai draudžiami. Labai smagu, kad tenka sudalyvauti ir padainuoti nors viename, kitame filmavime, tuomet apima neapsakomas džiaugsmas (šypsosi - red.past).

  • Palinkėjimas  skaitytojams

Skaitytojams linkiu nepamesti geros nuotaikos ir, nepaisant susiklosčiusios situacijos šalyje ir pasaulyje, džiaugtis kiekviena diena.