Atgal į praeitį. Sovietiniai atrakcionai Elektrėnuose

Atgal į praeitį. Sovietiniai atrakcionai Elektrėnuose

20. May 2019, 14:22 ikke ikke

Šį savaitgalį nusprendėme apsilankyti Elektrėnuose, kurie yra vos keli kilometrai nuo Vilniaus-Kauno magistralės. Mums, suaugusiems, ši vieta kažkuo priminė Černobilį. Jau truputį paaugusiems vaikams galima papasakoti, kaip atrodė atrakcionai tėvų laikais. Na o su pačiais mažiausiais vaikučiais galima tiesiog smagiai pasivaikščioti ir pasimėgauti pagaliau sušilusiu pavasariu :)

Norime pasidalinti keletu nuotraukų, galbūt tai bus ir jums puiki savaitgalio išvyka :)

Kai kurie atrakcionai vis dar išsilaikę labai neblogai - atrodo įjungus jie vis dar galėtų veikti. Kiti jau beveik visai sulūžę, turėtų būti netgi pavojingi liestis, nors šeštadienio popietę ten buvo nemažai paauglių.

Štai, tarkim apžvalgos ratas, atrodo visai gerai išsilaikes, tik kiek surūdijes.

Čia - amerikietiški kalneliai, vieninteliai tokie Lietuvoje. Jie paskutinį kartą veikė 2012 m., kada, dėl viršuje užstrigusio vagono, čia suvažiavo gelbėtojai ir ugniagesiai. Tada tik autokopėčių pagalba žmonės buvo nuleisti iš 20 metrų aukščio. Nuo to laiko norinčių surizikuoti nebėra.

Gaila, kad po nepriklausomybės nebuvo pastatytas nei vienas normalus lauko atrakcionų parkas Lietuvoje.

Nors atrakcionai vis dar tebėra, Elektrėnų savivaldybė planuoja juos išmontuoti, tad norint juos aplankyti, raginčiau paskubėti :)

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 20. May 2019, 17:37

Buvom ir mes. Liūdnas vaizdelis, toks lyg vaikščiotum po Černobilį. Šiurpokas siaubo filmas, bet patiko