Aš gimiau per šventes

Aš gimiau per šventes

11. Dec 2019, 22:37 Iddile Iddile

Aš gimiau per šventes

Gruodis yra ypatingas mėnuo. Jame karaliauja pačios gražiausios metų šventės ,-Kalėdos ir Naujieji metai. Rodos ar gali būti dar daugiu emocijų , šventinio šurmulio, vanilės kvapo, saldėsių ir dovanų? Žinoma gali. Jei prie šių švenčių prijungsime ir gimtadienį. O jei jis yra dar Jūsų vaiko, tai gruodžio mėnuo tampa tikru iššūkiu. Taigi, ką reiškia gimti Kalėdiniu laikotarpiu arba iškart po Naujų metų?

Mažylis prieš ateidamas į šį pasaulį, tikrai neskaičiuoja dienų kada bus puošiama eglutė ar šaudomi fejerverkai. Tačiau jam augant tėveliai susiduria su šia problema, jei ją galima taip pavadinti, kaip paminėti gimimo dieną, kad nenublanktų pačios Kalėdos ar gimtadienio šventė. Tad organizavimas visų švenčių, prasideda jau rudenį.

Nuostabu jei galima pasidėlioti visą planą, įtraukiant šventės pasiruošimus žaidimų forma. Tarkim jau rudenį parašyti laišką “ Zuikio paštui” ir artėjant gruodžio mėnesiui gauti persionalizuotą laišką –atsakymą nuo zuikio apie praėjusius metus ir gautas dovanas. Pildant visą laiško anketą jau galite stebėti savo vaikučio reakciją į tam tikrus įvykusius gyvenimo įvykius. Dar kartą prisiminti apie ką svajojo vaikas ir ką gavo dovanų gimtadienio ar Kalėdų proga. Gal tai bus puiki užuomina, ko nori šiais metais ar kur tėveliai galėtų pasitempti organizuojant mažylio šventę.

Nepaslaptis, gruodį gimusiems vaikas, gimtadienio šventės vietos paieškos stipriai susiaurėja, nes lauke sunkiai padarysi šventę, nors ir tai tikrai yra įmanoma. Lietuvoje nemažai gyvūnėlių ūkių siūlo įvairias gamtos pramogas. Tačiau populiariausi lieka žaidimų kambariai, kurie dėl tų pačių švenčių būna  labai užimti, tad juos jau rezervuoti tenka kone vasaros laikotarpyje, kai dar nelabai svajoji apie sniegą, o už lango saulė ritinėjas. Nedidelis pastebėjimas, jei vaiko gimimo diena yra tikrąją Kalėdų dieną, vaikams šventę galima padaryti porą dienų anksčiau, pakviečiant jo draugus ir suvalgant tą didelį ir skanų gablėlį torto. Bet derėtų nepamiršti, kad visoje šioje beprotybėje besiruošiant visoms įmanomoms šventėms , svarbiausiu aspektu turėtų išlikti dėmesys parodytas vaikui. O šioje vietoje jau tėveliai jau gali pasitelkti savo fantaziją ir sukurti gimtadienio šventę. Aišku, prisimenant, kad vaikai lieka vaikais, ir norisi gauti kuo daugiau dovanų. Ir tikrai dar patys mažiausi nesupranta, kodėl tėveliai nusprendžia dovanoti vieną ,bet didesnę dovaną. Juk jo draugas gavo per savo gimtadienį vieną,o atėjus Kalėdoms kitą dovaną rado po egle. Geriau rinktis dvi skirtingas, bet mažesnes, o paaugus vaikui ir išnykus Kalėdų senelio stebuklui, galima tartis dėl didesnės dovanos.

Kurdami šventes savo vaikams, mes dovanojame išliekamąją vertę – prisiminimus. Paaugęs vaikas aišku neprisimins Jūsų dovanotų dovanų. Bet jis gales skaityti drauge rašytus laiškus. Jis prisimins praleista laiką kartu, šventines akimirkas ar net emociją. Galbūt išvengsite to praeities kartėlio ir suvokimo, kad kai mažas buvau, gaudavau vieną dovaną, nors svajojau apie gimtadienį ir norėjau laukti Kalėdų senelio. Tad kurkime jaukias akimirkas su savo vaikais. Kuo jų daugiau bus, kuo daugiau bus parodyto dėmesio, tuo labiau augs tvirtas ryšys tarp tėvų ir vaiko. 

Nuotraukos: Dobiliuko foto

Vieta: “Wild kids” žaidimų ir švenčių kambarys