Arbūzinė žėle su vaisiais

Arbūzinė žėle su vaisiais

26. Jun 2010, 09:00

 

Reikės:

2–3 kg arbūzo;

norimų vaisių ir uogų (persikai, abrikosai, kriaušės, vynuogės, vyšnios, braškės);

1 stiklinė sauso balto vyno;

2 stiklinės cukraus;

5 šaukštai želatinos (bet geriausia žiūrėti ant pakelio, orientuotis maždaug 2 litrams vandens, nes labai skiriasi proporcijos)

Arbūzą nuplauname, perpjauname per pusę, išskabtuojame minkštimą. Kadangi mano arbūzas buvo 5 kg, tai naudojau tik pusę.

Didesniame puode užvirinkite vandenį, virš jo 4-5 min palaikykite arbūzą vidumi žemyn, kad nereikėtų laikyti padėkite groteles.

Arbūzo minkštimą pertrinkite per sietelį. Aš plaktuvu sutryniau išrinkusi sėklas, o tada beliko tik perkošti. Labai jau sunkiai trynėsi per plastikinį ;) 

Vaisius nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite.

Iš 0,5 l vandens ir 1 stiklinės cukraus išvirkite sirupą. Jame po 2 min apvirkite vaisius, žiūrėkite, kad nesusmuktų ir ištraukdami gerai nuvarvinkite.

Želatiną užmerkite nedideliame kiekyje vandens,palikite išbrinkti.

Į sirupą supilkite likusį cukrų (aš tik pusę stiklinęs bepyliau, nes ir taip saldžiai gavosi) vyną ir arbūzų sultis. Užvirinkite ir pavirkite 2-3 min. Beje, sulčių nepyliau visų, nes labai man daug jų gavosi ... 

Išjungiame, supilame želatiną ir gerai išmaišome, kad ištirptų.

Į arbūzo žievę dedame dalį vaisių ir užpilame pravėsusiu sirupu, įdedame į šaldytuvą, kad apstingtų. Taip sluoksniuodami, užpildome visą arbūzą. Apdengiame plėvele ir paliekame maždaug 4 val pilnai sustingti.

Tiekiame supjaustytą maždaug 2 cm. riekelėmis.

Skanaus 

Juratux

 

30. Dec 2011, 01:24

FANTASTISKA!!!!!

30. Jun 2010, 23:17

oooo cia tai grozis, nu fantatika 😀

26. Jun 2010, 22:08

vaiko gimtadieniui tik be vyno reiktu daryti 😀 siaip to vyno galejo ir man nebuti,nelabai megstu su alkoholiu 😃

26. Jun 2010, 19:57

as butinai ismeginsiu rytoj pat😀

laurora laurora 26. Jun 2010, 16:58

na, vaiko gimtadienio stalui atrodytu labai ispudingai 👍 😃

26. Jun 2010, 15:02

fantastiska

26. Jun 2010, 14:15

Kaip nuostabiai skaniai atrodo!!! 😍 Būtinai išmėginsiu! 😀 Ačiū už receptuką 😀

26. Jun 2010, 12:22

Koks groooozis!!!

26. Jun 2010, 12:05

Super atrodo 😀 patrauklu ir įtariu, kad labai skanu 😀 mmmm, norėčiau tokio deserto 😀

26. Jun 2010, 12:04

Super atrodo😀

26. Jun 2010, 12:01

Jūrate ne tik auksarankė, bet ir kulinarė labai gera 😀 Tavo receptukai 👍 Nors dar tebandžiau griliažinį tortą (močiutei gimtad.gaminau, jai labai patiko, nes itin saldumynus mėgsta), bet super neabejoju, kad ir kiti pateikaliukai gardūs 👍 😀

26. Jun 2010, 11:57

aisku, juratux..reikes pabandyti...atrodo tai tikrai super!

26. Jun 2010, 10:56

ant stalo tai tikrai gražiai atrodo 👍 😀 tik kad vargo nemazai 😉

26. Jun 2010, 10:52

erkule ji išskobtą reik laikyti,nžn,kodėl ;D nebuvo parašyta 😀 įtariu,kad nugaruotų likusios sultys ir želė priliptų...

26. Jun 2010, 10:26

bet gerai sugalvota 😀) skaniai atrodo 😀

26. Jun 2010, 09:45

mmm, kaip frazu...o kam arbuza virs ugnies laikyt?kad isiskobtu lengviau ar kaip...

26. Jun 2010, 09:28

kita kart darant ,pabandysiu neapvirineti vaisiu sirupe ir cukraus dar maziau deti,nes man per saldziai gavosi 😀