Reikės:
2–3 kg arbūzo;
norimų vaisių ir uogų (persikai, abrikosai, kriaušės, vynuogės, vyšnios, braškės);
1 stiklinė sauso balto vyno;
2 stiklinės cukraus;
5 šaukštai želatinos (bet geriausia žiūrėti ant pakelio, orientuotis maždaug 2 litrams vandens, nes labai skiriasi proporcijos)
Arbūzą nuplauname, perpjauname per pusę, išskabtuojame minkštimą. Kadangi mano arbūzas buvo 5 kg, tai naudojau tik pusę.
Didesniame puode užvirinkite vandenį, virš jo 4-5 min palaikykite arbūzą vidumi žemyn, kad nereikėtų laikyti padėkite groteles.
Arbūzo minkštimą pertrinkite per sietelį. Aš plaktuvu sutryniau išrinkusi sėklas, o tada beliko tik perkošti. Labai jau sunkiai trynėsi per plastikinį ;)
Vaisius nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite.
Iš 0,5 l vandens ir 1 stiklinės cukraus išvirkite sirupą. Jame po 2 min apvirkite vaisius, žiūrėkite, kad nesusmuktų ir ištraukdami gerai nuvarvinkite.
Želatiną užmerkite nedideliame kiekyje vandens,palikite išbrinkti.
Į sirupą supilkite likusį cukrų (aš tik pusę stiklinęs bepyliau, nes ir taip saldžiai gavosi) vyną ir arbūzų sultis. Užvirinkite ir pavirkite 2-3 min. Beje, sulčių nepyliau visų, nes labai man daug jų gavosi ...
Išjungiame, supilame želatiną ir gerai išmaišome, kad ištirptų.
Į arbūzo žievę dedame dalį vaisių ir užpilame pravėsusiu sirupu, įdedame į šaldytuvą, kad apstingtų. Taip sluoksniuodami, užpildome visą arbūzą. Apdengiame plėvele ir paliekame maždaug 4 val pilnai sustingti.
Tiekiame supjaustytą maždaug 2 cm. riekelėmis.
Skanaus
Juratux
FANTASTISKA!!!!!
oooo cia tai grozis, nu fantatika 😀
vaiko gimtadieniui tik be vyno reiktu daryti 😀 siaip to vyno galejo ir man nebuti,nelabai megstu su alkoholiu 😃
as butinai ismeginsiu rytoj pat😀
na, vaiko gimtadienio stalui atrodytu labai ispudingai 👍 😃
fantastiska
Kaip nuostabiai skaniai atrodo!!! 😍 Būtinai išmėginsiu! 😀 Ačiū už receptuką 😀
Koks groooozis!!!
Super atrodo 😀 patrauklu ir įtariu, kad labai skanu 😀 mmmm, norėčiau tokio deserto 😀
Super atrodo😀
Jūrate ne tik auksarankė, bet ir kulinarė labai gera 😀 Tavo receptukai 👍 Nors dar tebandžiau griliažinį tortą (močiutei gimtad.gaminau, jai labai patiko, nes itin saldumynus mėgsta), bet super neabejoju, kad ir kiti pateikaliukai gardūs 👍 😀
aisku, juratux..reikes pabandyti...atrodo tai tikrai super!
ant stalo tai tikrai gražiai atrodo 👍 😀 tik kad vargo nemazai 😉
erkule ji išskobtą reik laikyti,nžn,kodėl ;D nebuvo parašyta 😀 įtariu,kad nugaruotų likusios sultys ir želė priliptų...
bet gerai sugalvota 😀) skaniai atrodo 😀
mmm, kaip frazu...o kam arbuza virs ugnies laikyt?kad isiskobtu lengviau ar kaip...
kita kart darant ,pabandysiu neapvirineti vaisiu sirupe ir cukraus dar maziau deti,nes man per saldziai gavosi 😀