Ko gero, ne visos mėgstame saldumynus, bet geriant kavą ar arbatą kartais užsimanome KAŽKO prie jos. Štai paprastas arbatinių sausainukų receptas tiems, kas nemėgsta saldžiai.
Prireiks:
2 kiaušinių,
6 didelių šaukštų cukraus,
arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
3 šaukštų grietinės,
100 g margarino,
5 šaukštų kakavos,
250g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
1 kiaušinis sausainių aptepimui,
pora šaukštų stambaus cukraus sausainių papuošimui.
Gaminimas
Išsukti margariną su cukrumi ir vanile. Vėliau į masę sudėti išplaktus kiaušinius, viską gerai išmaišyti. Gautą masę padalinti pusiau į du dubenius. Į vieną dubenį suberti kakavą. Po to į abu dubenėlius sudedame miltus ir kepimo miltelius.
{pic:1}
Tešlą pašaldžiau, kad geriau būtų kočioti. Paėmusi gabalėlį tešlos be kakavos, iškočiojau ir į jos vidurį įdėjau kakavinės tešlos gabalą (jį rankomis išploninau iki piršto storumo) ir suvyniojau.
{pic:2}
{pic:3}
Po to gautą „dešrelę“ supjausčiau ir, prieš dėdama į skardą gabalėlius, padariau panašius į skrituliuką.
{pic:4}
Kepiau 170-180 laipsnių temperatūroje, apie 25 min. Bebaigiant kepti sausainiukus aptepiau išplaktu kiaušiniu ir apibarsčiau stambiu cukrumi (nes taip skaniau mano mažyliui).
{pic:5}
Skanaus!
Erkule
skanu😀
Kaip nuostabiai atrodo... 😀
Liuksusiniai 😀
vau 😀
Skaniai atrodo😀
Prie arbatos idealu 😉
gražu, tad manau, kad ir skanu 😉
aciu, reiks pabandyt 😀
sauniai atrodo👍