Ar sveika dažnai šukuotis?

Ar sveika dažnai šukuotis?

22. May 2011, 00:00

Izraelio specialistai atliko eksperimentą - keturiolikos moterų jie paprašė mėnesį rinkti iškritusius plaukus, taip pat skaičiuoti, kiek kartų per dieną jos šukuojasi.

 

Kaip rašoma portale imunitetas.lt, paaiškėjo, kad nereikalingas pasišukavimas kartą per dieną padidina plaukų netekimą tris kartus. Anksčiau manyta, kad plaukus reikia šukuoti ne tik estetiniais sumetimais, bet ir tam, kad pagerėtų jų šaknų būklė.

 

Kaip anksčiau teigė trichologai (plaukų ir jų ligų specialistai), dažnai šukuojami plaukai išsivaduoja nuo dulkių ir purvo dalelių, riebalai pasiskirsto lygiai per visą plauko ilgį. Tačiau kokia kaina? Nauji tyrimai skelbia – plaukų praradimo.

 

Tad seną močiučių receptą apie tai, kad norint turėti gražius ir tvirtus plaukus prieš miegą juos reikia bent 100 kartų perbraukti šukomis, reikėtų pamiršti.

 

O kaip jūs manote? Ar tikrai dažnai šukuotis nėra sveika?

Kiek jūs per dieną šukuojatės? Šepečiu ar šukomis?

24. May 2011, 00:48

turbūt teks man pamiršti šukas 😃 Nes plaukus šukuoju labai dažnai, matyt todėl ir nepasižymiu plaukų gausa ☹ 😃

22. May 2011, 10:34

as plaukus sukuoju naturaliu seriu sepeciu, tai pastebejau, jog plaukai maziau skilineja, maziau sakojasi galiukai. PO gimdymo labai buvo pradeje smukti, tai sukuodavau tik 1 k. dienoj- ryte, susirisdavau i kasa ir nelabai susiveldavo😀