Ar reikia įteisinti gruodžio 31 -ąją laisvadienį?

Ar reikia įteisinti gruodžio 31 -ąją laisvadienį?

29. Dec 2012, 09:00

Seimo narys Eduardas Šablinskas įregistravo Darbo kodekso įstatymo 162 straipsnio pataisą, kuria gruodžio 31 d. būtų paskelbta šventine diena.

 

Projekto tikslas – stiprinti lietuvių tradicijas ir sudaryti palankesnes sąlygas bendravimui su brangiais žmonėmis. Nuo seno Naujųjų metų šventė lietuviams buvo sveikinimų ir linkėjimų diena.

 

Pasak politiko, Naujųjų metų sutikimas, tai diena, kai apmąstome nuveiktus darbus, planuojame naujus, susitinkame su mums brangiais žmonėmis.

 

"Pasirengimas Naujųjų metų sutikimui reikalauja laiko, todėl nemažai žmonių tą dieną oficialiais ar neoficialiais būdais paverčia nedarbo diena. Daugelis pasaulio valstybių oficialiai švenčia kalėdinį laikotarpį nuo gruodžio 24 dienos iki Naujųjų metų, todėl apsisprendimas paskelbti gruodžio 31 dieną nedarbo diena, nebūtų išskirtinis", – įsitikinęs E. Šablinskas.

 

Kaip vertinate tokį žingsnį: esate už ar prieš?

 

Ar realiai dirbate tokią dieną, jei tai darbo diena ir reikia į darbą?

 

 

neri neri 29. Dec 2012, 21:19

na o mums tai tas pats ,vyrui tik darbo daugiau nuo tų šventinių ,va ir kūčias ir antrą Kalėdų dieną dirbo ,aišku moka už tai kaip šventinę , bet kartais labai norisi ,kad būtų namie ,o dar kaip tyčia ,ir pernai sutapo grafikas su tom pačiom šventinėm ( policija visada darbo turi per šventes )

29. Dec 2012, 20:27

na man tai vienodai paišo išeiginė ar ne, mūsų tauta pripratus maisto parduotuvės dirba kasdien ir tokios įmonės vistiek dirbs, kaip ir gydytojai, gaisrininkai, policininkai. į kai kuriuos kaimus atvažiuoju viena kart per savaitę, tad jei nenuvažiuosiu, močiutės ir kiti vieniši žmonės kuriems sunku nuvažiuoti į miestą liks be duonos ir kito maisto. o kitos įmonės ir taip pasidaro laisvadienį jei tik valdžia protinga. aš mielai nedirbčiau nuo kalėdų iki naujų metų, bet negaliu palikti žmonių be maisto.

29. Dec 2012, 14:11

gydytojai, gaisrininkai, naftos operatoriai ir kiti dirbantys pagal grafiką už šventines dienas gauna dvigubai 😀

29. Dec 2012, 12:24

Deja, dėl viejų ne taip pikta, kai dėl vienos 😃

blogietee blogietee 29. Dec 2012, 12:01

ta viena diena tarp savaitgalio ir išeiginių gaunasi tik šiemet, kitais metais bus dvi, tada bus pikta kad ir dėl dviejų dienų tenka važiuoti dirbti ir t.t.

29. Dec 2012, 11:35

Verčiau Darbo kodekse keistų tai, kas tikrai negerina darbuotojų padėties, pvz kaip nori taip pasirenka įmonės mokėti pagal valandinį ar nuo išdirbio, jei mokėtų kaip pasirinko - puiku, bet kai keičia per metus porą kartų, tai jau tikrai darbuotojo teisių pažeidimas, manau . . .

29. Dec 2012, 11:24

jei gauni fiksuotą algą, jokio skirtumo, kiek laisvadienių 😀 vistiek alga bus ta pati, tai aš už 😀 blogiau, kas gauna valandinį atlygį, tai tiems jau norisi dirbti kuo daugiau 😀

29. Dec 2012, 10:48

Tiem, kas nedirba ir namuose tupi - koks skirtumas ar laisva ar ne, ar biuruose šiltai dirba, bet kur žmonėms lauke reik šąlti, važiuoti į darbą dėl 1d ir vėl grįžti - tai nesąmonė, aš už tai, kad būtų laisva. Nors kita vertus, man tokie naujų pakeitimų projektai atrodo populistiniai - darbo partija nekokią reputaciją turi, dabar kaip tik šventės, tai norisi žmonių akyse "pasikelti", nors faktioškai, tai tie kas nesuvokia esmės ti žinoma, dabar dar labiau "patiks" partija, vėl bus dvi barikadų pusės. Ir dar, pažvelgus iš piniginės algų pusės, tai tos šventės nuo darbdavų labai priklauso, ką tu gausi už tą šventinį laikotrapį, mat jei nustatyta minimumas(kuris reiškia mokamas už nekvalifikuotą darbą) tai ir gausi grąšius už nepradirbtas dienas, o kitus moka normaliai, premijos ir pan. Išvada, kad jei gauni minimumą, ta viena diena dar atimta nedarbui tai labai per piniginę kirs, o jei gauni vidutinį ar daugiau, tai gal ne taip žymiai jausis.

29. Dec 2012, 10:32

na tai reikia tada nuo gruodzio 24iki pat sausio 2dienos padaryti atostogas zmonems ir bus ramu 😃

29. Dec 2012, 10:25

😃😃😃😃 rima😃
Na as manau kad ir taip nedarbo dienu pakanka per akis 😀

blogietee blogietee 29. Dec 2012, 09:18

Ko tie žmonės neprisigalvoja persivalgę po Kalėdų.. gi sausio 1 oji jau laisva, tai negi dar daugiau dienų reikia pasivalgymui 😀 šiaip mąstant, tai šiais metais gal ir palankiau būtų išeiginė, nes viena dieną dirbti, po to vėl baliavoti 😃

30. Dec 2012, 13:38

aš kalbu apie tai, ką žinau ir ką įteisina DK. O jei negauna žmogus dvigubai, vadinasi jam suteikiama papildoma laisva diena.