Ar po gimdymo pakankamai miegate?

Ar po gimdymo pakankamai miegate?

19. Jan 2015, 13:15 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jei po gimdymo miegate vos kelias valandas per parą ir niekaip neišsimiegate, jus gali apnikti pogimdyminis liudesys ar depresija.

Amerikiečių mokslininkai išaiškino pagrindinę priežastį, kodėl kai kurias moteris po gimdymo apninka depresija. Tai – neišsimiegojimas.

Tyrimo metu buvo apklausta 2 tūkst. 830 moterų, kurios susilaukė vaikučių nuo 2005 metų spalio iki 2006 metų rugsėjo. Pirmomis savaitėmis po gimdymo moterys miegojo apie 6,5 valandos.

Mokslininkai padarė išvadas, kad tos, kurios miegojo mažiau, labiau buvo linkusios sirgti pogimdymine depresija.

Depresinę būseną gali dar pasunkinti emociniai faktoriai, kurie susiję su neplanuotu nėštumu, priešlaikiniu gimdymu, laisvės netekimu ar nerimu dėl savo išvaizdos. Kaip bebūtų, anot mokslininkų, visgi neišsimiegojimas laikomas pagrindine ir svarbiausia depresijos priežastimi.

Ar tu išsimiegi? Ar buvo apnykusi pogimdyminė depresija? 

 
 
lina_baj lina_baj 19. Jan 2015, 16:07

O man miegalei buvo labai sunku naktį keltis ir maitinti... Nors ir kas tris valandas su pirmuoju, o jaunėlė (2,5 mėn.) dabar kartais ir 6 valandas duoda pamiegoti... Bet to miego taip trūksta, be to vis vien atsikeli, pasižiūri, ar nenusiklojo, paglostai... Aišku pirmomis paromis tikrai buvo tokia euforija, kad atrodė miego visai nenoriu, gulėjau šalia pasiguldžiusi ir žiūrėjau į stebuklėlius 😀

floryte floryte 19. Jan 2015, 13:34

Man tai kaip tik, atvirkščiai, ne depresija, o euforija buvo. Kaip ant sparnų laksčiau, tiek energijos ir džiaugsmo manyje buvo. Ir miego netrūko. Naktimis, kaip ir dienos metu kas 2 val žindžiau. Tiesiog kartu miegojom, tai dorai neišsibudindavau, kai maitinau. Žinoma, dukrytė nebuvo verksniukė, ir naktimis "arijų" netraukdavo😀. Vėliau - nuo metų iki 1,4 m ėmė mažoji dažniau naktimis prabusti pienuko. Todėl teko atsisakyti naktinio maitinimo. Dabar miegame kuo ramiausiai😀