Mums prireiks:
3 kg pamidorų
1 kg saldžiųjų paprikų
150 g aitriųjų paprikų
300 g česnako
300 ml acto
1 šaukstas cukraus
3 šaukštai druskos
Saldžiąsias paprikas perpjauti pusiau ir išvalyti, česnako skilteles nulupti. Visas daržoves sumalti. Paskui kartu su sėklomis sumalti aitriąsias paprikas.
Visą sumaltą masę sudėti į indą, sudėti visus reiklaingus prieskonius, gerai išmaišyti, uždengti ir palikti per naktį šiltai.
Pagal receptą, kuriuo naudojuosi, buvo parašyta, jog pasterilizuoti stiklainius ir supilti masę nekaitintą, užsukti taip pat pasterilizuotais dangteliais, ir dėti į šaldytuvą ar šaltą rūsį.
Taip pasidariau tris stiklainiukus, kitus likusius paėmiau ir visgi pavirinau daugiau nei valandą, noriu pabandyti ir tokiu būdu, nes kitus receptus, kaip skaičiau, jog galima ir taip. Taip dar privakavau 11 stiklainiukų 0,28 talpos.
Paragavus skonis tikrai neblogas - nėra labai aštru, nors su pastovėjusios adžikos skonis, manau, dar keisis.
Šį receptą išbandžiau pirmą kartą ir, manau, ne paskutinį, nes tai puikus pagardas prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Aciu aciu 😃 jo jo laukia indukas atidetas 😛
As perkuos juos tiek sausu tiek aliejuje
liuks...dekok man uz ideja 😃 😛 😇tikiuos jau indukas lauek manes
ir sis padazas visur tinka ypac pomidorinei sriubai 👍
Mes vakavom pomidorų ir nes labai daug užderėjo šįmet 😀 Kadangi tiek nesuvartojam kiek priskindavom tai ir suvakuota stovi. Nors aš nelb mėgstu pomidorus . . .vakuotus 😀
man namine adzika skaniausia 😃pirktine labiau megsta vyras,nes ten astresne.
matai kaip as siltnamyje tai nuskyniau vienu metu 5 kg..tai gaminau gaminau ir dar gaminau..o vakar dar ir turguje papirkau pamidoru 10kg po 1 lt...nu tai padirbrjau😃
Negaminus tokio ir jau nepasigaminsiu, pomidorai masiškai pūt pradėjo po tų lietų, nespėjo rausti, kiek nuskyniau ant palangės dar . . . .
vau recepciukas,mano vyrui tiks,reiketu pasidaryti 😀