Ar jūsų vyrai kartais elgiasi kaip Dideli vaikai?

Ar jūsų vyrai kartais elgiasi kaip Dideli vaikai?

20. May 2013, 00:00

 

Ar kartai nesijauti šeimoje esanti vienintelė suaugusi, nes vyras kartais elgiasi labiau kaip didelis vaikas nei subrendęs asmuo?

 

Naujas tyrimas parodė, kad daugelis moterų šeimoje nesijaučia lygios su vyrais ta prasme, jog vyrai kartais elgiasi labiau kaip dideli vaikai nei subrendę žmonės.

 

„Dažnai man atrodo, kad šeimoje esu vienintelė suaugusi. Mano vyras ir dukra varžosi dėl mano dėmesio“, - tyrime sako mama.

 

Buvo apklausta per 7000 moterų. Apklausa parodė, kad 8,5 moterų iš 10-ies patiria stresą ir įtampą. Dėl streso priežasties 46 procentai moterų kaltina savo vyrus.

 

„Mamos supranta, ką reiškia būti gera mama ir koks yra jos vaidmuo bei pareigos. Suprantama, kad jos nori sulaukti visapusiškos vyrų paramos ir palaikymo šeimoje. Tačiau, deja, daugelis vyrų šio vaidmens nepriisima ir visa šeimos atsakomybė tenka moterims“ – sako terapeutė Hal Runkel.

 

Tačiau, kaip rodo tyrimas, daugelis vyrų-tėčių ir taip mano esantys nusipelnę dėkingumo bei supratimo iš savo moterų. Jie tiesiog nori daugiau dėkingumo už tai, ką daro šeimoje.

 

„Aš esu geras, bet netobulas tėvas. Mano žmonai, matyt, nepakanka mane matyti tik geru tėčiu, todėl ir stresuoja, kad aš nesu idealus“, - sako vienas tėtis apklausoje.

 

Anot vaikų ir suaugusiųjų psichiatro Charles Sophy, vyrams-tėčiams reikia, kad jiems kaskart patapšnotų per petį už kiekvieną, net ir menkutę pastangą.

 

„Jeigu jūs norite, kad kaskart vyras pakeistų vaikui sauskelnes, paskatinkite jį už tai“, - sako psichiatras.

 

Parengta pagal www.parenting.com

 

Kaip Tu apibūdintum savo vyrą? Ar jis dažnai dalinasi buities rūpesčiais su tavimi?

 

 

20. May 2013, 14:44

Maniskis laimei nera is tu, kurie susiplanuoja kiekviena minute. Taciau pas mus daznai ypac savaitgali atsiranda ekpromtu planu.Tie planai dazniausiai buna vyro iniciatyva. Man labai nepatinka kai jis susitaria su draugais kazka veikti,o man ateina pasako jog ten ir ten vaziuosim,bet net nepaklausia ar as noriu ar jegu turiu. Dabar kai atsirado mazoji tai ir isvykt as negaliu taip paprastai,nes vistiek reikia pamaitinti mazaja,aprengti,sudeti jos daiktus,susideti savo,paciai susiruosti. Kol kas mokome teveli,kad pirmiausia su mumis pasitaria,o tada kazka planuoja. Kai tevelis suplanuoja kazka nepasitares dazniausiai as bunu ta kuri sugriauna planus 😀

gintarerei gintarerei 20. May 2013, 13:11

oj Ugne, o as vargstu atvirksciai, su per daug planavimo. Mano vyrui yra tiesiog poreikis suplanuoti kiekviena minute, net nezinodamas aplinkybiu jis susiplanuoja, nors vleiau penkis kartus planai griuna ir jis nervuojasi. Tariasi del kiekvieno smulkiausio dalyko, taigi kaip as sakau geriausia atrasti viduriuka, nes labai nekenciu krastutinumu 😃

20. May 2013, 12:50

Mano vyras irgi kartais buna mazas vaikas. Dabar kai yra mazyle, maziua laiko turiu,nevisada speju apsitvarkyti. Kai as tvarkausi,jis dazniausiai sedi prie kompiuterio ir ne nepastebi,kad man reikia padeti. Kai paprasau padeti pasako gerai,tuoj,bet tas tuoj uztrunka tiek,kad as pati speju pasidaryti. Kartais nervina,nes as bunu beprotiskai pavargus,bet vistiek stengiuosi pasidaryti visus darbus,o jis sedi ir net nepastebi,nepasisiulo ka nors padaryti. Blogiausia kai jam paskambina draugai ir jis susitaria jog atvaziuosim,bet su manimi net nepasitaria. Bet siuo metu dirbame su planavimu,jog pirmiausia reikia pasitarti su manimi,o tik veliau kazkur kazka daryti.

gintarerei gintarerei 20. May 2013, 12:18

as daznai pasakau, kad turiu 2 vaikus namuose 😀 kartais juokais, bet kartais tai tikrai varo i nevilti, toks jausmas, kad vyras vienintelis pavarges, vieninteliam reikia pailseti, pirmajam reiki apvalgyti, atsipusti, atitrukti nuo buities ir panasiai.
Vaiku vyra vadinu tada kai pradeda niurzgeti ir bambeti ir zirzaliuoti kad sunku labai kaip vaikas ir tomis akimirkomis nezinau kaip elgtis, nes ma paciai irgi sunku,tik as kiekviename zingsnyje nebambu ir nezirziu, nes tai tik apkrauna visus zmones aplinkui, o ir problemos neissisprendzia.
Kartais sunku del skirtingo poziurio i pareigas ir malonumus. Man siaip visada taip budavo, bet ypatingai dabar kai ra vaikas, kad pirma pareigos (namu ruosa, vaiko poreikiai, darbai), o tik po to poilsis. Vyrui atrodo, kad svarbiausia pirmiausia pailseti. Nezinau, kiek ti visu vyru problema, kiek gal atskiru asmenybiu. Man asmeniskai sunku vyrui irodyti, kad as ne tik sedziu namuose su vaiku, nes kartais atrodo, kad kadangi jis dirba oficialu darba nuo 8 iki 17 val. jis turi teise namuose ilsetis. Sunamu ruosa tas pats, jis isivaizduoja, kad realiai 90 procentu ruosos reikia daryti man, nes as SEDZIU namuose. Taip pat isivaizduojama, kad kadangi namu ruosa yra mano atsakomybe (nerasyta taisykle) taigi turiu nuolatos prasyti jo kazka padaryti. Netgi tada kai aiskiai sutareme del namu ruosos pasiskirstymo, vistiek as jam turiu priminti ir paprasyti, ka jis turi padaryti.
Siaip cia tokia amzina tema 😀