Ar gaminate meduolinius namelius?

Ar gaminate meduolinius namelius?

08. Dec 2022, 10:41 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kalėdoms kiekvienas savaip puošiamės ir ruošiamės, bet turbūt mieliausia ir skaniausia – namie keptas ir pačių rankomis pastatytas kalėdinis imbierinis namelis. 

Toks meduolinis namelis namuose, nepakeisdamas skonio, gali stovėti netgi kelias savaites.

Kaip pasigaminti meduolinę tešlą

Paruošimo laikas 40 min + šaldymas

Jums reikės:

• 250 g medaus

• 100 g rudojo cukraus

• 120 g sviesto

• 2 kiaušinių

• 115 ml pieno

• 560 g miltų

• 1 apelsino žievelės

• 2 v. š. malto cinamono

• 2 v. š. malto imbiero

• 1 v. š. malto kardamono

• ½ a. š. maltų gvazdikėlių

• 2 v. š. sodos

• 3 v. š. kakavos

• ½ v. š. druskos

Paruošimas:

Į nedidelį puodą sudėkite medų, cukrų bei sviestą ir kaitinkite neaukštoje temperatūroje bei nuolat maišykite tol, kol viskas ištirps. Kai masė ištirpsta ir užverda, puodą nukelkite nuo viryklės, suberkite visus prieskonius. Tuomet viską gerai išmaišykite ir palaukite, kol šiek tiek pravės. Masei pravėsus į puodą įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir viską vėl gerai išmaišykite. Švariame dubenyje sumaišykite ir miltus, sodą bei kakavą ir į sausų ingredientų mišinį supilkite skystąją masę, kurią maišykite tol, kol tešla tampa elastinga ir nebelimpa prie dubens kraštų. 

Dubenį su tešla užklokite rankšluostėliu ir palaikykite šaldytuve. Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis, apibarstykite miltais ir plonai iškočiokite. Galiausiai išpjaukite norimas sausainių formas, patepkite jas kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 °C, apie 10 minučių.

Skanaus.