Ar esate patenkintos gyvenimu Lietuvoje?

Ar esate patenkintos gyvenimu Lietuvoje?

21. May 2012, 10:00

 

Lietuvoje nuo 2006-ųjų beveik 20 proc. sumažėjo gyventojų, patenkintų gyvenimu Lietuvoje. Maža to, vis daugiau lietuvių save vadina europiečiais, o ne lietuviais.  

 

Sociologų nuomone, šios tendencijos atskleidžia ne tik Europos Sąjungos įtaką šalies gyventojams, bet ir bendras visuomenėje sklandančias nuotaikas, rašo Delfi.lt

 

Rinkos tyrimų grupės TNS LT atlikta apklausa parodė, kad Lietuvoje per šešerius metus beveik penktadaliu (18 proc.) sumažėjo gyventojų, patenkintų gyvenimu gimtojoje šalyje.

 

Panašūs nusivylimai pastebimi ir Graikijoje, Čekijoje bei Portugalijoje. Graikijoje patenkintųjų kiekis sumažėjo 20 proc., Čekijoje - 16 proc., Portugalijoje - 14 proc.

 

Tuo metu kaimynai latviai ir estai gyvenimu tėvynėje vis dar džiaugiasi labiau nei lietuviai. Latvijoje patenkintų gyvenimu savo šalyje esama 85 proc., Estijoje – 84 proc., tuo tarpu Lietuvoje – 67 proc.

 

O jūs, ar esate patenkintos tuo, kas vyksta Lietuvoje?


Ar gyvenimas ir pragyvenimas mūsų šalyje jus tenkina?

 

 

 

21. May 2012, 19:16

As dziaugiuosi Lietuvoje gyvenanti ir man cia gerai 😀 Tik kad va taip nezmoniskai kainos kyla tai man kelia rupesteli ☹ ir vis mastau kada Lietuvoje bus geriau gyventi? 😀

21. May 2012, 17:36

As irgi pritariu, kad laime nuo salies tiesiogiai nepriklauso. Gyvenu kitoje salyje, jauciuos isties gerai, dziaugiasi sirdis del daug dalyku. Bet juk ne salis, kurioje gyveni, pati savaime jau yra laime. Sitas daiktas yra daug ko visuma 😀 Gyvendama Lietuvoje taip pat jauciausi laiminga.

21. May 2012, 13:52

Iš tikro labai pritariu kai Živilei ir Silvijanai. Viskas priklauso nuo žmogaus nusiteikimo, labai jau pesimizmo mūsuose. Tikrai turime būti laimingi, kad galime išlaikyti savo vaikus, kad matome, girdime, vaikštome. Ir visa tai įkainojus- turime labai daug!

21. May 2012, 11:54

Mes esam laimingi, nes tik Lietuvos medikų dėka laukiamės vaikelio, turim namus, artimus žmones, darbus, yra galimybė studijuoti ir pragyventi tikrai neblogai. Neturim milijonų, negalim keliauti po užsienius, tačiau mums pakanka atostogų ir Lietuvos Pajūryje. Mažiau bendraujam su viskuo nepatenkintais žmonėmis ir mažiau žiūrim tv, todėl gyvenimas tikrai geras 😀