80 proc. mamų mano, kad vaikų auginimą ir darbą suderinti įmanoma

80 proc. mamų mano, kad vaikų auginimą ir darbą suderinti įmanoma

26. Aug 2015, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kvietėme jus dalyvauti trumpoje apklausoje, kurioje prašėme atsakyti - ar auginant ikimokyklinuką įmanoma suderinti motinystę ir darbą?

Net 80 proc. apklausos dalyvių teigė, kad tai įmanoma!

Keli argumentai UŽ:

-Taip, jeigu gali dirbti "iš namų" arba namuose.

-Taip, nes viskas įmanoma, reikia susidėlioti prioritetus, mokėti planuoti laiką, turėti, žinoma, supratingą ir mylintį vyrą (man atrodo, tai tikrai labai svarbu), mylėti gyvenimą ir būti pozityviam ;)

-Turiu 1,5 metų sūnelį, kurį nuo rugsėjo vidurio leisiu į darželį ir turėdama daugiau laisvo laiko imsiu plėtoti šeimos verslą. Jau dabar po truputį padirbu, bet kai vaikas yra visą dieną namie, iš tikrųjų sudėtinga dirbti. Mažyliui reikia dėmesio, prižiūrėti, pažaisti, knygutę paskaityti, galiausiai pamaitinti ir t.t. Namie darbas vyksta su pertrūkiais, lėčiau, ilgiau, kartais kone visą dieną, jis nėra toks produktyvus. Kartais atrodo, kad streso patiriu daugiau. Greičiausiai dėl to, kad kol rūpinuosi sūneliu, mintys nuklysta kitur, o joms sugrįžti ir vėl persiorientuoti į darbą reikia daugiau laiko. Taigi, manau, labai pagebės tai, kad mažylis pradės lankyti darželį, tuomet bus galima ramiai, kelias valandas per dieną padirbėti, o kitą laiką skirti vaikui, be jokių pertrūkių ir streso. Vienaip ar kitaip, sakau, kad įmanoma suderinti. Svarbiausia, atskirti laiką darbui ir vaikui, šeimai, ir, žinoma, sau :)

-Įmanoma, tik reikia viską kruopščiai planuoti ir viską laiku atlikti. Kiek tik įmanoma į buities ruošą įtraukti ir vaikus/vaiką, pastoviai juos mokyti disciplinos :) Vyro pagalba taip pat būtina, tik tokiu būdu bus įmanoma suderinti motinystę ir darbą.

-Aš manau, kad kai yra noras, įmanoma viskas. Žinoma, dar labai priklauso, koks vaikučio charakteris. Vieni būna ypač prieraišūs, nepaleidžia mamos nė akimirkai, kiti gali kurį laiką žaisti vieni. Jei tik yra vaikelis iš tų ramesnių, aš tik už darbą auginant leliuką. Reikia imti iš gyvenimo viską, ką jis duoda. Pati mielai dabar dirbčiau, deja, yra kaip yra. Mažylė labai reikli, be manęs nė minutėlei.

-Pati auginu du pametinukus, abu liepos mėnesį atšventė savo gimtadienius, vienam suėjo 5 metukai, kitam 4 metukai. Kuo puikiausiai dirbu pagal verslo liudijimą jau daugiau nei 3 metus.Šiais metais planauojamas net parduotuvėlės atidarymas. Darbas dirbant sau yra lengviau suderinamas, nes mama gali pasikoreguoti visus planus lanksčiai pagal vaikus, tačiau, jei randamas tinkamas ir patinkamas samdomas darbas taip pat viską suderinti tikrai įmanoma ( buvo metas kai ir tokį dirbau) , tačiau tiek vienu, tiek kitu atveju reikia turėti labai didelį NORĄ, UŽSISPYRIMĄ IR KANTRYBĘ suderinti viską taip, kad mama ir vaikai liktų patebkinti .Tad TAIP viskas yra SUDERINAMA tiek kiek pati mama nori, ir nei daugiau, nei mažiau :)

-Įmanoma, tik reikia stengtis darbo reikalus palikti darbe, namie skirti dėmesį šeimai, turėti supratingą darbdavį, mylėti gyvenimą ir kitus! :) Viskas įmanoma, galbūt tuo metu pajamos mažesnės, bet laimingi tėvai su laimingais vaikais.

Keli argumentai PRIEŠ:

-Darželio negavom, o kas prižiūrėtų vaikelį neturim. Būtų išeitis auklė, bet jei jai atiduočiau visą savo atlyginimą, tada nėra prasmės dirbti.

-Ne, nes mano darbo grafikas yra po 12 val., darbo pabaiga - 21 val.

-Manau, kad auginant vaikus, kol jie dar maži, tikrai daug dėmesio reikia skirti jiems. O jei dar reikia ir dirbti, manau, sudėtinga, nes kažkuriam dalykui vis tiek nebūsi atsidavęs 100%. Gal kieno vaikai ramūs ir paklusnūs, tai mamytės gali užsiimti kita veikla, bet iš savo patirties kalbant auginant mažamečius, kurie reikalauja labai daug dėmesio, ypač vyresnėlis, kuriam bus 4m. labai aktyvus, nepaklusnus...tad vienu metu ir dirbti ir vaikus auginti tikrai neišeitų.

-Pasinėrus į darbo rūpesčius apleidi kažkurią sferą. Nepailsi pati arba tiesiog neskiri pilno dėmesio savo vaikeliui. Juk reikia ne tik rūpintis vaikučio mityba ir higiena, bet ir lavinimu, žaidimu, duodi visą savo švelnumą ir meilę. Ką bepasakyti apie namų švarą, maistą. Juk ir pačiai reikia pamiegoti, rūpintis savo higiena.

-Manau, tai nesuderinama, nes kažkas vienas visada kenčia. Kiti įsivaizduoja tai kaip suderinama, nes viską spėti įmanoma, bet jei ko nors negali atlikti 100 proc., tai jau galima laikyti nesuderinamu.

AČIŪ UŽ JŪSŲ NUOMONĘ.

Vienai apklausos dalyvei burtų keliu dovanojame

Kosmetikos "Catrice/essence" priemonių rinkinuką

20150226140251-11379.jpg

Nuotrauka iliustratyvinio pobūdžio


Laimėtoja - RITA (avietuke)!

Sveikiname!

26. Aug 2015, 15:48

Sveikinimai :-)