Apie programą "Neįtikėtini metai", skirtą vaikų tėvams. Rekomenduoju!

Apie programą "Neįtikėtini metai", skirtą vaikų tėvams. Rekomenduoju!

04. Sep 2023, 23:15 floryte floryte

    Programa "Neįtikėtini metai" (angl. The Incredible Yers) skirta tėvams (globėjams), auginantiems vaikus ir norintiems stiprinti ryšį su vaiku, geriau suprasti vaiko elgesį, taikyti veiksmingus elgesio valdymo būdus, tobulinti tėvystės įgūdžius, labiau pasitikėti savimi. Aš pati dalyvavau šioje programoje 2023 m. kovo - birželio mėnesiais, 6-12 metų vaikus auginančių tėvų grupėje. Užsiėmimai vyko nuotoliniu būdu, per Zoom, kartą per savaitę, po 2 valandas. Grupėje dalyvavo tos pačios, nuolatinės mamos (apie 10 mamų. Mūsų grupėje tėčių nebuvo), užsiėmimus vedė 2 psichologės. Kodėl čia aš apie tai rašau?...Noriu paskatinti  tėvus dalyvauti šioje programoje, kuri man pasirodė labai naudinga ir efektyvi auklėjant savo vaiką. Užsiėmimų metu žiūrėdavome video su tam tikromis situacijomis iš tėvų bendravimo su vaikais, o po to aptardavome. Psichologės šiek tiek pateikdavo informacijos, pvz., apie ribų nustatymą, skatinimo sistemą, emocijų valdymą, o mes išsakydavome, kaip tai taikome su savo vaikais ar susiduriame su kokiomis problemomis. Tuomet pačios mamos užsiėmimų metu išsakydavome, ką sieksime tobulinti bendravime su vaiku ar jo auklėjime. Sekantį kartą susitikę aptardavome, kaip mums sekėsi tai įgyvendinti. Neretai "namų darbai" buvo tiesiog kokybiškai leisti laiką su vaiku. Išties, to irgi reikia mokytis, ypatingai, jei šeimoje yra ne vienas vaikas, ir laiką reikia paskirstyti taip, kad dėmesio užtektų visiems vaikams.

    Savo patirtimi, ugdymo metodais dalinosi ne tik mūsų grupės psichologės, bet ir vaikų mamos. Tokios bendrystės nauda - didelė, nes tarp kitų patirties tikrai atrandi tai, kas aktualu ir tau. Ir net jei niekad nesi to išbandęs su savo vaiku, tai tiesiog pabandai, kad įsitikintum, ar tai veikia. Psichologės buvo fantastiškos: jos skatino mus išsipasakoti, visaip palaikė ir drąsino, leido prieštarauti ir atrasti tai, kas kiekvienai mamai tinka labiausiai. Išties, grupėje taip jaukiai susigyvenom tarpusavyje - mamos ir psichologės! Tas bendravimas leido pajusti, kad kiekviena mama sukasi tarsi voverytė rate, turi rūpesčių, pavargsta ir pan., tačiau tuo pačiu kiekviena iš jų - išskirtinė, turinti tiek daug puikių savybių ir norinti pačių geriausių dalykų savo vaikui.

   Nors programos pradžioje reikėjo valios pastangų jungtis į užsiėmimus, tačiau kuo toliau, tuo labiau nebereikėjo savęs įtikinėti, kad "reikia", nes tai pavirto į "noriu", kadangi ten įdomu, negaliu praleisti nė vieno užsiėmimo.

    Ką man davė šie mokymai?..Supratau, kad vaiko auklėjimas yra daug paprastesnis, kai turi tam žinių. Ypatingai puiku, kai tomis žiniomis žmonės dalinasi iš savo patirties, kai metodai išbandyti. Mokymai padėjo geriau pažinti savo vaiką, surasti įvairesnių jo skatinimo, motyvavimo, mokymosi, išsipasakojimo būdų. 

   Norint dalyvauti šioje programoje, reikia užsiregistruoti. Informacija skelbiama per Tamo dienyną, savivaldybės tinklapyje arba https://neitiketini-metai.lt/

Pasinaudokite šia vertinga programa visiškai nemokamai ir net neišeidami iš namų! Mačiau, kad registracija jau vėl vykdoma, renkamos naujos grupės.

Saulius Saulius 10. Feb 18:48

Mokymai buvo labai naudingi, nes jie suteikė mums žinių ir įgūdžių, kaip spręsti įvairias problemas. Per mokymus mes sužinojome daug naujų sprendimo būdų, kurie padėjo mums geriau suprasti, kaip veiksmingai reaguoti į iššūkius. Viena iš svarbiausių programos „Neįtikėtini metai“ naudų yra gebėjimas adekvačiai reaguoti į vaiko pyktį, jo efektyvus nuraminimas. Tai leido mums sustiprinti ryšį su vaikais, padėjo sukurti saugesnę ir šiltesnę aplinką jiems.
Tokios programos yra labai svarbios tiek tėvams, tiek pedagogams, nes jos teikia vertingų žinių ir praktinių įgūdžių, kurie padeda ugdyti sveikus, stiprius santykius su vaikais ir paaugliais.
O ar buvote užsukę į https://gera-pirtis.lt/2024/02/08/mazos-lauko-pirtys/. Tikrai verta 😀