Apie Delia Owens knygą "Ten, kur gieda vėžiai"

Apie Delia Owens knygą "Ten, kur gieda vėžiai"

29. Apr 2020, 22:27 floryte floryte

   Neseniai perskaičiau knygą, 2019 m. perkamiausią knygą pasaulyje, Delia Owens "Ten, kur gieda vėžiai". Ši knyga - The New York Times ir Amazon bestseleris, iki 2019 m. pabaigos parduota daugiau nei 4,5 mln. egzempliorių - daugiau nei bet kurios grožinės ar negrožinės spausdintos knygos tais metais. Leidybos teisės parduotos 41 šalyje. Reikia manyti, kad pasirodys ir filmas, nes ekranizavimo teises įsigijo Reese Witherspoon kompanija Hello Sunshine. Gal užteks tos statistikos, nors tikrai dar ne viską išvardijau. Tad kyla natūralus klausimas - už ką knyga taip vertinama?...

   Tai - labai jautriai perteikta, itin skausminga istorija. Kadangi pati auginu šešiametę dukrą, sunkiai suvokiu, kaip tokių metų vaikas galėtų vienas išgyventi pelkėje. Taigi, šis romanas apie mergaitę/merginą, paliktą šeimos narių, atstumtą miestelio bendruomenės, išduotą vyrų. Ši istorija - savotiška odė gamtai, kadangi mergaitė viena auga pelkėje, artimuosius jai atstoja kirai. Nepaisant visų blogų gyvenimo sąlygų, kuriomis ji auga, ji pasiekia išties daug. Tačiau šis romanas turi ir kriminalinę pusę. Tačiau tai nė kiek nesumenkina romano, kaip tik suteikia mįslingumo, tikroviškumo.

   Tiesą sakant, jau seniai neskaičiau tokios geros knygos. Ji mano knygų lentynoje tikrai užims garbingą vietą. Užvertus paskutinį šios knygos puslapį, jau keletą dienų nešiojuosi ją galvoje, tarsi vis dar išgyvenčiau visą šią istoriją. Rekomenduoju!!!