Šis pyragiukas lengvai gaminamas. Gaivus, skanus, tiesiog tirpstantis burnoje. O jo gabaliuk7 gali drąsiai pasmaguriauti net dietininkės.
Reikės:
Tešla:
100 gr sviesto
100 gr cukraus
1 kiaušinis
200 gr miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Varškės masė:
600 gr liesos varškės
3 tryniai
2-3 apelsinai
nutarkuotos apelsinų žievelės porą šaukštelių
150 gr cukraus (jei apelsinai rūgštūs daugiau dėkite)
pusę pakelio vanilinio cukraus.
Baltyminė masė:
3 baltymai
3 šaukštai cukraus
pusė pakelio vanilinio cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia pasidarome tešlą. Pašildome sviestą maišydami, kol ištirps, tada sudedame likusius produktus (skirtus tešlai) išminkome tešlą, padedame šiltai.
Atskiriame 3 kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus atidedame. Į trynius suberiame nutarkuotų žievelių, varškę, cukrų ir vanilinį cukrų pertriname, geriausia plaktuvu. Apelsinus nulupame padaliname skiltelėmis.
Į formelę paklojame plonu sluoksniu tešlą, ant jos sudedame apelsinų skilteles ir užpylusios varškės mase, kepame 200 laipsnių orkaitėje 25-30 min, kol gražiai pagelsta.
Kol pyragas kepa, suberiame į baltymus cukrų ir vanilinį cukrų ir plakame iki standžių putų.
Kai pyragas iškepa, suformuojame ant paviršiaus baltymynius spygliukus. Jei neturite konditerinio švirkšto, tai paprasčiausiai apteptkite baltymų mase ir padarykite bangeles, peiliu ar šakute.
Kišame dar kartą į orkaitę, kol baltymai paruduoja.
Štai ir viskas. Skanaus.
Juratux