Apelsininiai meduoliai

Apelsininiai meduoliai

19. Dec 2010, 09:00

Mano vyrui meduoliai nelabai patinka, tad nusprendžiau šiemet pabandyti iškepti ne su tradiciniais meduolių prieskoniais, o apelsininių.

 

Gavosi minkštučiai ir labai kvapnūs meduoliukai.

Reikės:

450 g miltų

150 g cukraus

100 g sviesto

2 kiaušiniai

100 g medaus

2 arbatiniai šaukšteliai sodos, nugesintos su actu 

2-3 apelsinų nutarkuotos žievelės

cinamono

sausainių formelių 

 

Glajui:

1 baltymas

150 g cukraus pudros

tirpintos citrinų rūgštelės arba citrinų sulčių koncentrato

Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti medų ir tirpintą sviestą, išmaištyti.

 

Keptuvėje apdeginti cukrų su trupučiu vandens, kad meduoliai įgautų rusvą spalvą ir karamelės skonį. Žinoma, jei tingisi, galima ir nedeginti ;)

Kai cukrus paruduoja, įstatome dubenį su kiaušiniais, medum ir sviestu į karšto vandens vonelę ir maišydami supilame cukrų. Maišome, kol tolygiai ištirps.

Tada nukeliame nuo garų, supilame nugesintą sodą ir išmaišome. Suberiame miltus, prieskonius, žieveles ir išminkome.

 

Turi gautis minkšta, maloni, šilta tešla kaip vaikiško modelino, kurią labai malonu minkyti :) Iš karto formuojame ir kepame.

Tešlą kočiojame maždaug 1 cm pločio. Meduoliukus dėti ant kepimo popieriaus.

Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 250 laipsnių, tik kol iškils ir nė trupučio daugiau, nes tada meduoliai bus trapūs.


Atvėsusius aptepliojame glajumi. Jis daromas taip: baltymas labai gerai išsukamas, tada suberiame po truputį cukraus pudrą ir įlašiname rūgštelės, kad būtų maloniai saldžiarūgštu.

Apteptus glajumi, palaikyti, kol sustings šaldytuve (per naktį geriausiai). Žinoma, galime papuošti pabarstukais arba pridėjus dažų su švirkštu išpaišyti meduolius ir tt.

Skanaus.

 

Juratux

19. Dec 2010, 13:40

tik kociokit sia tesla silta ! nes as uzsizaidus su savo panelyte, jau atvesusia kociojau,tai net tokia truputi gruobleta gavosi.pirma skardele perkepiau,tai yrapesni buvo,bet pastoveje saldytuve per nakti su glajum ,vel tapo minkstuciai 😉

19. Dec 2010, 13:37

laurora tai gal per mazai cukraus pudros ar per daug skyscio 😀

laurora laurora 19. Dec 2010, 11:23

nesuprantu, kodel man amziais toks glajus neiseina ☹ kiek plaku (ir mikseriu, ir rankom), pasidaro lyg ir baltas, o kai uztepu ant kepiniu, pasidaro skaidrus 😕

19. Dec 2010, 10:17

Fainuoliai 😀 Mes ir kepsime sausainiukus, darome ir glajų tokė, tik dar maistinių dažų įmaišom, būna spalvoti 😀

19. Dec 2010, 09:47

Ačiū už receptuką 😀 norėjau tokių išsikepti, tad bus galima išbandyti pagal tavo receptą 😀 skanumėlis, o ir grožis koks 😀

19. Dec 2010, 09:45

super vaizdelis, oij siemet ir as kiek ju jau prikepiau sventem😉