Antroji širdučių savaitės diena

Antroji širdučių savaitės diena

07. Feb 2017, 22:13 JurgaMi JurgaMi

Šios dienos meniu labai vyriškas: trupiniais paniruotas karbonadas su kavos sviestu, bulvių košė su šalavijais bei įvairių daržovių salotos.
Visko labai smulkiai neaprašinėsiu, nes kiekviena šeimininkė turi savo ,,slaptą" karbonadų kepimo receptą ;) Paminėsiu tik tai, kad labai mėgstu supjaustytą mėsytę marinuoti kelias valandas tokiame marinate: 1 kiaušinis, 1 šaukštas majonezo. Viską gerai išmaišyti, merkti mėsytę. Pabuvusi šiame marinate, mėsa visada būna mikšta ir sultinga‼

Bulvių košę verdu pagal anytos receptą: supjaustytas, nuskustas  bulves reikia virti kartu su šakele šalavijo. Bulvėms išvirus, jas minkome kartu su šalaviju. Kai nebelieka gumulų, pridedame 100 g sviesto ir 200 ml pieno. Bulvių košė būna pasakiškai puri ir laaabaaii aromatinga.

Šio recepto ,,vinis" yra kavos sviestas. Jam pagaminti reikės 100g sviesto, šaukštelio maltos kavos, druskos. Atšildome sviestą, kad būtų mikštas, mažu kiekiu vandens užplikome kavą (jei turiu laiko, aš kavą paverdu, kad nugaruotų vanduo ir liktų tik koks valgomasis šaukštas skysčio). Kavai leidžiame atvėsti. Į sviestą dedame druską, pilame paruoštą kavą ir gerai išmaišome. Gautą masę dedame į celofaninį  maišelį, standžiai suspaudžiame ir paliekame šaldytuve, kad vėl sustingtų.

20170207221039-73081.jpg

Salotoms, tiesiog supjausčiau šviežias mėgstamas daržoves ir užpyliau šaukšteliu pirmo spaudimo moliūgų sėklų aliejumi.

Pagaminta su meile ‼