Antras kreidelių gyvenimas

Antras kreidelių gyvenimas

22. Jan 2020, 13:13 Raudona braškė Raudona braškė

Turbūt nerasime namų, kuriuose gyvena vaikai, kur stalčiuose nesimėtytų sulūžusių, supieštų kreidelių saujelė (viena kita, o gal net ir kelios). Kreidelės jau toks dalykas, kuris greitai lūžta, todėl jei vaikas mėgsta jomis piešti tenka vėl ir vėl ieškoti pirkti naujų.
Štai ką mes padarėmes su savosiomis:
Kadangi brolis daugiausia piešia su flomasteriais ir pieštukais, visas brolio kreideles paveldėjo mažoji sesutė. Surinkome visas rastas kreideles ir sulaužėme mažais gabalėliais
Keksiukų kepimo skardą išklojau folijos lapeliais. Jei turite pvz silikoninių kepimo formelių, kreideles galima padaryti naujų norimų formų.
Sulaužytų kreidelių gabalėlius sudėjome į folijos kišenėles ir orkaitėje pašildėme kažkur 200 laipsnių temperatūroje iki tol kol kreidelės išsilydė ir susimaišė.
Tuomet visą formą su kreidelėmis keliom minutėm įdėjome į šaldytuvą. Ten kreidelės greitai sustingo. Beliko tik nulupti foliją ir rankose turėjome naujos formos kreideles.
Mūsų kreidelės netaisyklingos formos. Tačiau mažiems pirštukams, kuriems dabar labai reikia lavintis ir treniruotis tas grublėtumas ir formos keistumas tik į naudą ir paskata tyrinėti liečiant.