Antakalnio skulptūrų-suoliukų parkas

Antakalnio skulptūrų-suoliukų parkas

26. Sep 2020, 17:03 Gintarep Gintarep

Mūsų labai netyčia atrastas

Antakalnio skulptūrų-suoliukų parkas Vilniuje.

Esu vilnietė nuo gimimo ir ši vieta mano vaikystėje pasivaikščiojimų su šuniu vieta, kuomet net sapne neregėjau tokio puikaus parko. Antakalnio suoliukų parkas įkurtas 2016 m netoli Mykolo Romerio universiteto Viešojo administravimo fakulteto. Projekto partneriai MG Valda ir Vilniaus savivaldybė. Tai - Ryto Jono Belevičiaus, Kęstučio Musteikio, Dalios Matulaitės, Arvydo Ališankos, Kazio Venclovos ir Mindaugo Junčio projektai.

Kiekviena parko skulptūra yra su šmaikščia sentencija. Parke galima pamatyti Kęstučio Musteikio skulptūrą „Dviese“, ant kurios užrašyta: „suoliukas – tai lyg kūnas, kuriame apsigyvena atsisėdantysis“.

Dalios Matulaitės skulptūra „Ežys“, skelbiantis, kad „pilietiškas ežys, ant savo spyglių vietoje materialių gėrybių susirinkęs lietuviško raidyno raideles“.

Arvydo Ališaukos „Tarp“ byloja, kad „žmogus, atsisėdęs ant „sulenktos iš akmens“ jungties tarp pjauto riedulio pusių, pasijunta esantis riedulio viduje“.

Kazio Venclovo „Voras“ yra „suoliukas lyg voragyvis, prabėgantis paskubomis“.

Mindaugo Jurčio „Raudonas“ yra „patogus akmeninis minkštasuolis“.

Ryto Jono Belevičiaus „Šokis“ yra „autentiškas suoliukas, atkartojantis Anykščių krašto pirštinių motyvą“.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 28. Sep 2020, 22:36

Nulėkėm ir mes parki apžiūrėti. Patiko! 😀

Deivės Mama Deivės Mama 28. Sep 2020, 13:36

Aš net savo seną įrašą (https://mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/pasisedejimas-salia-pilietisko-ezio-49865/) ką apie tą parką prirašiau 😀 Ir dabar šis parkas dažno pasivaikščiojimo su šuniu vieta. Mūsų vaikai skulptūroje "Šokis" žaidžia "parduotuvę", o šito parkelio pievoje smagu ir su aitvaru vėjuotą dieną palakstyti 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 28. Sep 2020, 10:39

Koks simpatiškas parkas 😀 Jūs vis ką nors naujo atrandate, super

jaldija jaldija 27. Sep 2020, 22:49

kaip gražu ?