Ančiukų lenktynės Belmonte

Ančiukų lenktynės Belmonte

13. Jun 2011, 00:00 blogietee blogietee

Šį sekmadienį pasiklausę Kristinos (krisliuko) patarimo nuvykome su vyru ir Augustu stebėti kasmetinių ančiukų varžybų į Belmontą.

 

„Ančiukų lenktynės” – ypač populiarus labdaros renginys visame pasaulyje, kiekvienais metais įvairiose pasaulio šalyse suburiantis tūkstančius žmonių, kurie nėra abejingi tam, kas vyksta aplinkui.

Atvykome 11 val. kaip ir buvo skelbiama apie renginio pradžią. Tačiau ančiukų startas upe turėjo būti 13 val., kurio mes, deja, nesulaukėme. Bet apie tai vėliau..

 

Nuo renginio pradžios vyko atrakcijos vaikams ir tėveliams. Norintieji galėjo dalyvauti rungtyse: surinkti ančiukus užrištomis akimis, sukti laimės ratą,  piešti piešinius ančiukų tematika, mėtyti ančiukus į plaukiojantį taikinį. Buvo prekiaujama vaikų rankdarbiais.

Aplink buvo galima pamatyti vaikščiojančius antiną su antyte, kurie mokė vaikučius ančiukų šokio.

Iš pradžių viską tik stebėjome, o vėliau Augustas įsidrąsino ir noriai mėtė ančiukus į plaukiojantį ratą baseinėlyje. Mėtė, kol nesušlapo.

O kai sušlapo, nors ir su piktumais, bet teko eiti džiūti.

Aplinkui viskas dvelkė ančiukais, dominavo geltona spalva, buvo smagu tiek mažiems, tiek dideliems.

 

Čia ir baigėsi džiaugsmai, nes nešdama mažiuką, kryptelėjau koją tarp akmenuoto grindinio. Ir mūsų smagumai baigėsi. Su ištinusia koja skubėjome namo.

 

Rima

 

blogietee blogietee 13. Jun 2011, 12:42

ten guminiai ančiukai paleidžiami į sraunią upę, ir kiekvienas plaukia kas sau.. ant jų surašyti numeriukai, pirmas atplaukęs laimėjo kelionę į švediją, antras fotoaparatą, ir t.t.

13. Jun 2011, 12:31

Įdomus renginukas, būtų įdomu pamatyti, kaip tos ančiukų lenktynės vyksta 😀 👍 🌷 🌷 🌷

blogietee blogietee 13. Jun 2011, 11:03

tai ir tu parašyk, tavo įspūdžiai gi po mano traumos tęsėsi toliau 😃 ančiukus bent leidot 😉
Vika, tinimas atslūgo, tik skauda einant

Krisliukas Krisliukas 13. Jun 2011, 10:36

Galvojau parašyti ir aš apie tai reportažėlį, bet ačiū, Rima, kad parašei 😉

13. Jun 2011, 10:10

is tikruju negirdetas renginukas, bet matosi, kad jums buvo smagu😉 Rimuk, kaip tavo kojyte? ar jau kiek skausmas atslugo?

13. Jun 2011, 08:58

Fainas renginukas, juo labiau, kad su kilniais tikslais 😀 Tik, gaila, kad tau taip nutiko, tikimės greit praeis ir galėsi eit į svadbą sveika 😉

13. Jun 2011, 00:34

Koks smagus ir pirma karta girdetas toks renginys 👍