Alce Nero ragavimas

Alce Nero ragavimas

13. Jul 2017, 17:14 Raudona braškė Raudona braškė

ATOSTOGOS !!! Ypač kai gauni siuntinuką nuo Mamyčių klubo :) Tuomet atsakymas į klausimą "O kas pietums?" galvos nebekvaršina. Šį kartą siuntinukas išties palengvinantis mano dienos planus. Siuntinuke guli būsimi sūnaus pietūs...ir nebetkokie, o sveiki ir ekologiški.
Vos tik tapus mama pasižadėjau sau, kad sūnus augs valgydamas tik sveikus, ekologiškus ir kokybiškus produktus, jokių saldainių, jokių vaisvandenių ir greito maisto. Bet kaip sakoma, tu svajoji, o pasaulis iš tavęs juokiasi. Man ekologiška ir sveika mityba buvo svarbu, sūnui - nelabai :D Tad laikui bėgant priėjome kompromisą.
Apie ALCE NERO produkciją nebuvau girdėjusi nieko. Todėl iškart ėmiau skaityti sudėtį ir informacinį lapelį. Pasitikėjimą keliantis įrašas "sudėtyje nėra rūgštingumą reguliuojančių medžiagų, kvapiųjų medžiagų, dažiklių ir konservantų" iškart sudomino, nes būtent šių sudedamųjų dalių vaikiškuose produktuose vengiu labiausiai. Tad visų pirma viską išragavau pati. Labai patiko pakuočių išvaizda. Na tokie ekologiška ir 'skaniai' spalvinga, kad turbūt daugiau nebėra kur. Sūnus įvertino tyrelių pakuočių iliustracijas ir pasikartojo daržovių pavadinimus. Jį ypač pralinksmino, kad daržovės turi akytes ir šypsosi.
Daugiausia emocijų ir komplimentų, kaip ir tikėjausi, sulaukė ALCE NERO makaronai. Jau senai sūnus vis 'bara', kad nuperku ne tokio dydžio ir formos makaronų. Kadangi jis tikras makaronų fanas, tai PAGALIAU mūsų namuose būtent tokie makaronai, kokių jis ir norėjo.
20170713163903-33018.jpg
Makaronai gana greitai išvirė. Įprastai verdant tuos mini makaroniukus stoviu prie orkaitės ir maišau, vis tikrinu ar jau išvirė, nes jei tik uždelsi kelias sekundes, iš jų lieka košė. Šie šį išbandymą atlaikė, neprarado savo formos, tad vaikui juos valgyti buvo dar smagiau. Labai nustebino neįprastas kvapas verdant makaronus. Labai malonus, salsvas ir primenantis katik užmaišytą tešlą.
20170713164438-87804.jpg
Pati pirmoji atskirai tyreles paragavau pati. Dabar suprantu savo mamą, kai vaikystėj man visar atnešdavo prakąstą obuolį :D Kas daugiau jei ne mama, net tokiose smulkmenose nori įsitikinti, kad jos vaikas būtų saugus ir apsaugotas nuo nemalonių potyrių.
Ekologiška įvairių daržovių tyrelė labai gražios spalvos. Etiketėje rašoma, kad pasaldinta tik natūralių vaisių cukrumi. Išties jautėsi lengvas saldumas.
Ekologiška tyrelė su kalakutiena priminė pudingą. Labai patiko jos konsistencija. Kai sūnus buvo kūdikis vis papuldavo sprangios tyrelės su mėsa. Ši buvo labai lengvos konsistencijos. Jei būčiau ją atradusi anksčiau, manau ji tikrai būtų palengvinusi mano sūnaus pažintį su mėsa ir ji nebūtų buvusi tokia nedraugiška.
Na ką...tyrelės praėjo mamos saugumo patikrą, tad iškilmingiems pietums kviečiamas prie stalo svarbiausias asmuo, maisto kritikas, kurio nuomonė šiandien bus lemtinga. Ponios ir ponai, pristatau Jums makaronų specialistą Dominyką  :)
20170713165155-65434.jpg
Geltonajame inde ir kairiajame ringo kampe matome garuojančius ALCE NERO ekologiškus makaronus su ekologiškos kalakutienos pagardu, na o mėlynajame inde ir dešniajame ringo kampe garuoja ALCE NERO makaronai su įvairių daržovių pagarbu.
Pats atsakingiausias momentas - ragavimas:
20170713165611-64501.jpg
Apsiginkluoju fotoaparatu ir laukiu sūnaus reakcijos, tikėjausi nekokios, nes su mėsa jo draugystė baigiasi su pirmu šaukštu. Tačiaaaaau...Pilni šaukštai keliavo į burnytę, o aš net išsižiojusi ir pamiršusi kvėpuoti stebėjau kitapus objektyvo šį stebuklą. Sūnus sakė - skanuuu. O aš sakau - STEBUKLAS. Kai bet kokios mėsos nevalgantis vaikas mielai ragauja makaronus su kalakutiena ir sako skanu, man tai prilygsta dar vienam pasaulio stebuklui.
Toliau Ponas ragautojas ragauja makaronus su daržovių pagardu:
20170713170042-45718.jpg
O čia dar vienas netikėtumas. Tyrelė dėl kurios buvau 100 procentų įsitikinusi, kad sūnui patiks - netiko. Gal dėl tyrelės lengvo saldumo...bet antro šaukšto paragauti nebeįkalbėjau.
ALCE NERO produktų testavimas eilinį kartą įrodė, kad mamos planuoja, o vaikai daro taip kaip jiems atrodo geriausia :) Kad ir kaip man būtų svarbu, kad produkcija būtų ekologiška, kad sudedamosios dalys būtų kokybiškos ir sveikos, bet kartais apsiperkant pekybos centruose ima ir sūnų pavergia pvz linksma netokio sveiko produkto pakuotė ir ką nori tą daryk, bet valgys jis tą ir ne kitą.
Džiaugiuosi šiuo testavimu, nes atradau ekologišką kalakutienos tyrelę - išeitį, kaip sūnui pasiūlyti mėsos, kad vos pamatęs neatsisakytų valgyti visko kas su ja liečiasi lėkštėje. Nors ir ne kūdikėlis, tačiau tyrelę manau tikrai ir toliau naudosime gardinti tiek makaronams, tiek ir kituose patiekaluose kaip mėsos alternatyvą.
Dėkoju ALCE NERO ir Mamyčių klubui už galimybę išbandyti naujoves ir šaunius atradimus.





Mamkyte Mamkyte 13. Jul 2017, 22:27

Labai idomi apzvalga. Sudomino pabandyti, nes ir musu vaikutis "vegetaras". 😀 Kur galima isigyti situ tyreliu? Lyg ir nematytos prekybos centruose.