Netikėtai sužinojau, kad yra verdamas pienių medus, tad labai norėjau išbandyti, paragauti, koks skonis :) Liaudies medicinoje naudojamas net kaip vaistas.
Pienių žydėjimas į pabaigą, bet dar spėjau prisirinkti reikiamą kiekį pienių ir išsivirti šio skanaus medaus, kurio receptu pasidalinsiu ir su Jumis :)
Reikės:
300 g pienių žiedų be kotelių (rinktų švarioje nuo teršalų vietovėje)
1 citrinos sultys ir smulkiai nutarkuota žievelė
1 kg cukraus.
Pienių galvutes pamerkėme į vandenį ir nuplovėme. Galvutės turi būti be kotelių, kitaip medus bus kartokas. Švarius pienių žiedus puode užpyliau 1 litru vandens ir pastačiau ant mažos ugnies virimui. Viriau apie valandą.
Ataušusį viralą palikau per naktį, kad žiedai visą savo aromatą spėtų atiduoti medui. Ryte pienes perkošiau, gerai nusunkiau, skystį pastačiau virti. Pridėjau cukraus ir išspaustų citrinos sulčių su nutarkuota žievele.
Virti reikėtų nuo valandos iki dviejų ant mažos ugnies, žiūrint, kokio tirštumo medaus norėsite. Baigiant virti, įdėjau truputį žiedlapių, kurie medui suteikia žaismingumo :)
Skonis išties nepaprastas, sunku net nupasakoti... Galbūt kažkuo panašus į figas... Žinoma, kitą kartą pienes rinksiu tik pradėjus joms žydėti :)
P.S. Kitą kartą, miela Dovile, atsiųsk, kaip tą medų virei, žodžiu, visą paruošimo procesą.
butinai lauksiu kito pavasario, reikes pabandyti.
Nesu ragavusi, bet noreciau. Teks laukti kito pavasario 😀
Mano anyta irgi tokį daro 😀 👍
Vaikystės medus, darydavome kaime 👍 😀 🌷
as ir vyriau labai skanu😀
mano močiutė tokį darydavo, skonis pasakiškas 👍 ačiū už prisiminimą 😉
as juk sita receptuka pasakiau pagr,pokalbiu temoje😃 bet pas mane taip daroma 500ziedu galvuciu, 1kg cukrus, 1stikl.vandens, sauksciukas citrinos rugsteles😉 ziedus palikti su cukrum per nakti, kai verdam sudedam visus produktus...aisku perkosti reikia
gaila, kad pienes jau nuzydejo.... Kitamet , jei nepamirsiu, butinai isbandysiu. 👍
👍 esu girdejusi, bet siemet taip ir neprisiviriau😀