Aistė Jasaitytė-Čeburiak apie Kalėdų senelį ir dovanas vaikams

Aistė Jasaitytė-Čeburiak apie Kalėdų senelį ir dovanas vaikams

15. Dec 2013, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Laukdamos Kalėdų smalsaujame kaip joms ruošiasi žinomos Lietuvos mamos. Buvusi manekenė Aistė Jasaitytė-Čeburiak dabar skaito paskaitas apie valgymo sutrikimus, grožį ir stilių, užsiima psichologiniu konsultavimu ir augina dvi dukrytes - ketverių Elzę ir beveik dviejų mėnesių Sofiją. 

Kalėdų senelis - tikras ar ne?

Kalėdų senelis - viena daugiausiai diskusijų keliančių asmenybių. Vieni tėvai linkę iškart vaikams pasakyti tiesą, kiti pritaria visuotiniam įvaizdžiui ir palaiko jo iliuziją. Kaip yra Aistės šeimoje?

“Elzė labai tiki Kalėdų seneliu, labai jo laukia ir net parašė laišką. Kalėdų senelis buvo apsilankęs pas mus namuose ir jai padarė didžiulį įspūdį, jam ji net eilėraštį deklamavo. Bijojome, jog ji atpažins dėdę iš netikros barzdos, bet ji to nepastebėjo. Ar reikėtų pasakyti tiesą? Manau, jog reikėtų, bet taip natūraliai gavosi, jog seneliai, aplinkiniai, vaikai darželyje tiek apie tą senelį šneka ir juo tiki, jog nesiimsiu aš viena tos tiesos skelbti. Bet taip, Kalėdų senelis yra kaip ir apgaulė. 

Aš Elzei labai daug tiesos sakau: ji žinojo ir kad sesytę ne gandras atneša, o ji mamos pilvuke gyvena ir mamytei skauda, kai gimsta, taip pat ir apie mirtį kalbamės, tik va Kalėdų senelis vis dar egzistuoja”, - pasakojo Aistė. 

Kaip apie jį sužinojo Aistė?

A.Jasaitytė tiesą apie Kalėdų senelį norėtų pasakyti dar ir dėl to, jog puikiai prisimena, kaip  jautėsi sužinojusi teisybę pati. Jos močiutė pasakojo neįtikėtinai gražias istorijas apie tą kasmet ateinantį senelį, todėl ji juo tikėjo pakankamai ilgai, net iki antros klasės ir kai visi jau sakė, jog jis netikras - Aistė gynė savo tiesą kol...

“Eglutė stovėjo mūsų su broliu kambaryje. Vieną naktį neužmigau ir pamačiau, jog atėjo tėtis ir kažką ten padėjo. Supratau, jog Kalėdų senelis netikras. Pamenu, jog buvau labai nusiminusi”, - atsiminimais dalinosi moteris. 

Ji teigia, jog būtent nuo to nusivylimo jausmo ir norėjo apsaugoti savo dukrytes, bet nepavyko. 

Dovanų nereikia daug

“Buvau labai nustebusi, kad kai Elzei buvo dveji metukai ir mes paklausėme ko ji nori dovanų iš Kalėdų senelio, ji pasakė, jog gal saldainių, gal baliono... Tokie nedideli to vaiko norai. 

Dabar ji jau eina į darželį ir sužinojo, jog galima prašyti ir daugiau. Todėl ir parašė laišką, kuriame išdėstė norus. Jai labai patinka įvairūs dalykai ir žaislai buičiai: nori lygintuvo, virtuvėlės, siurblio... Tai ir ruošiamės padovanoti”, - išdavė paslaptį Aistė. 

Sofija kol kas dar Kalėdų stebuklo nesupranta ir dovanų neprašo. A.Jasaitytė-Čeburiak jai jau nupirko išanktinę Kalėdų dovaną - lavinamąjį kilimėlį ir Sofija juo džiaugiasi jau dabar. O po eglute tėveliai jai padės kažką simboliško. 

“Mano filosofija, jog vaikas gali turėti minimaliai žaislų, bet kad su juo užsiimtų tėvai. Juk ir turint nedaug žaislų vis tiek atsiranda įvairiausi žaidimai, o žaislai panaudojami kita paskirtimi. Mes žaislų beveik neperkame, labai daug gauname dovanų. Ypač džiaugiamės knygelėmis, kurių kolekciją vis norisi papildyti. 

Smagu, kad nuėjus su Elze į parduotuvę ji neprašo nupirkti to ar ano, o apžiūrėjusi garsiai pasvarsto, kad gal tai per Kalėdas atneš Kalėdų senelis”, - džiaugėsi Aistė. 

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 16. Dec 2013, 10:09 uike

Labai smagu 😀 Ir neklauso ką vaikai mokykloje ar darželyje sako? Aš irgi už ilgą tikėjimą kalėdų seneliu.