Ačiū už žindymo istorijas: įteikiame knygą "Žindyti yra paprasta"

Ačiū už žindymo istorijas: įteikiame knygą "Žindyti yra paprasta"

20. Apr 2017, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Dalinamės ištraukomis iš jūsų žindymo istorijų:

Kodelcia: "<...>mano manymu, žindyti nėra lengva, bet labai viliuosi, kad bent šįkart su trečiuoju gal bus lengva. Taigi pirmąjį ir antrąjį sūnus ne žindžiau, o maitinau savo pienuku. Tik jį abiem atvejais tekdavo nuolat nusitraukti pientraukiu. Abu tokiu nelengvu būdu maitinau beveik iki metų, kol nuspręsdavau, kad jau gana. Klaidingai manoma, jog nusitraukiant pieno sumažės - priešingai pienuko tiek "užsakydavau" mažyliams, kad ir šaldžiau, galiausiai net išpildavau <...>"

Mergaiciukas: "<...> Esu jauna mama, turiu sūnų, kuriam beveik du metukai ir kurį dar pati maitinu savo pienu. Pirmiausia, noriu padrąsinti visas mamas, maitinkite, jei galite, pačios, nes tai pati geriausia profilaktika nuo visų ligų. Ryšys su vaiku užmezgamas labai tvirtas <...>"

Raudonas balionėlis: "<...> su pirmuoju žindymo patirtis nebuvo pati geriausia. Prieš gimdymą nelabai domėjausi, nes atrodė, jog toks natūralus dalykas tiesiog turi imti ir vykti, kokios dar problemos? Bet taip išėjo, kad maitinau mišriai nuo 4 savaičių iki metukų - nepakako pieno.
Besilaukdama dukrytės sau pasakiau - šįkart viskas bus gerai<...>"

Violetta2016: "<...>Sūnui 2 metuikai ir 3 mėnesiai. Kol kas dar maitinu, bet jau jis prašo tik vakarais. Pirmosios maitinimo dienos buvo gana sudėtingos, nes mažasis visą laiką miegodavo po sunkaus gimdymo ir neprašė valgyti. Tegdavo jį žadinti ir įvairiais būdais įkalbinėti, kad jis nors truputuką pavalgytų. Klaida buvo ta, kad visą laiką jis čiulpė žinduką, todėl grįžus namo nuo žinduko stengėmės atprasti greitai<...>"

Pamliv: "<...>Rowanui jau metukai ir 3 mėnesiai ir jis vis dar mėgaujasi mamos pieneliu. Jis mano ketvirtas vaikas. Vyresnieji taip pat buvo žindomi ilgai. Sunkiausia buvo gimus pirmagimiui, kuomet viskas nauja ir nepažinta, nepasitiki pati savimi ir savo jėgomis. Aplinkinių buvau įtikinta, jog pieno pas mane mažėja, kūdikis verkia, nes neprivalgo, todėl turiu primaitint mišinuku. Taip ir dariau, tačiau neilgai... Pažįstama mane padrąsino ir įtikino, jog mano pieno vaikeliui visiškai pakanka. Ir tada įvyko stebuklas <...>" 

Zylutee: "<...>Laikas kai sustoja žemė - tai mano ir mano kūdikio laikas...Ir jokiai smalsiai nosytei čia vietos nėra: ypač tai kuriai rūpi pakritikuoti mūsų vaikučio maitinimo būdą. Juokingiausia kad jau antrą vaikutį maitinu mp o iš tų pačių žmonių susilaukiu tokios pat rekcijos,o kartais tokių pat nekorektiškų komentarų: kad kam aš vaiką kankinu ir neduodu vandens ar arbatos <...>"

Ačiū, be galo įdomios ir padrąsinančios jūsų istorijos. Tikimės, jog kitoms mamoms tikrai parvers jūsų patarimai.

Dviems mamoms leidykla "Briedis" dovanoja

po Pediatro C. Gonzálezo knygą "Žindyti yra paprasta"!

20170412171649-30716.jpg 

Leidykla „Briedis“ skaitytojams pristato antrą praktinių patarimų serijos tėvams „Pabučiuok mane“ knygą – lietuvių skaitytojams jau puikiai pažįstamo ispanų pediatro, trijų vaikų tėčio Carloso Gonzálezo „Žindyti yra paprasta“.

Besilaukiančios ar jau susilaukusios kūdikio mamos dažnai jaudinasi, ar galės žindyti. Galbūt neturės pieno? Ar kūdikiui jo pakaks? Gydytojas Carlosas Gonzálezas šioje knygoje išsamiai ir įtikinamai įrodo, kad žindyti gali kiekviena motina. Be to, tai vienas geriausių dalykų, ką ji gali duoti savo vaikui! „Šią knygą parašiau ne todėl, kad įtikinčiau motinas žindyti, bet norėdamas padėti pasiekti savo tikslą norinčioms žindyti“ – taip autorius rašo pratarmėje.

Knygoje ne tik drąsinama žindyti, bet ir pateikiama daug besilaukiančioms bei žindančioms moterims svarbios informacijos – žindymo nauda vaikui ir mamai, įvairūs mitai, galintys sutrukdyti sklandžiai žindyti, laktacijos eiga, geriausios žindymo padėtys, negalavimai ir mityba, skatinanti pieno gamybą.

C. Gonzálezas žindymo klausimais domisi jau daugiau nei 20 metų, jis yra Katalonijos žindymo krūtimi asociacijos (ACPAM) įkūrėjas, veda žindymo kursus medikams, rašo knygas ir straipsnius apie vaikų auginimą ir auklėjimą. 

Knygos lietuvių kalba specialioji redaktorė IBCLC žindymo konsultantė Rima Kurtinaitienė teigia, kad „tai puiki knyga apie žindymą, kurioje mamos ras atsakymus į daugybę kasdien kylančių klausimų. Informacijos pateikiama kaip tik tiek, kiek reikia žinoti. Parašytą paprastai ir aiškiai, šią įtraukiančią knygą mielai skaitysite ir nėštumo metu, ir po gimdymo!“ 

Sveikiname Mergaiciukas ir Pamliv!

Lauksime įspūdžių apie knygą.

kodelcia kodelcia 21. Apr 2017, 12:56

🌷👍

Mergaiciukas Mergaiciukas 20. Apr 2017, 17:48

Ačiū ir už knygą ir už sveikinimą😀

pamliv pamliv 20. Apr 2017, 17:42

aciu labai 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 20. Apr 2017, 09:25

Sveikinimai!!! 😀