Ačiū už puikias drauges ilgiems rudens, žiemos vakarams!

Ačiū už puikias drauges ilgiems rudens, žiemos vakarams!

02. Nov 2020, 18:18 floryte floryte

  Nors projektas "Pradedu lankyti darželį/mokyklą baigėsi, mes su dukryte vis dar džiaugiamės Mamyčių klubo bei leidyklų padovanotomis knygomis. O jos - išties puikios! 

Knygų knyga, kuri pradžiugina ne tik vaikus, bet ir jų tėvus - Selemono Paltanavičiaus "Pažinkime Lietuvos gyvūnus". 

Nuo tada, kai ši knyga pas mus atkeliavo, vakarais prieš miegą skaitome nebe pasakas, bet būtent šią knygą. Tai - enciklopedinio pobūdžio knyga, kur skyriai paskirti tam tikroms gyvūnų grupėms - bestuburiams, varliagyviams, paukščiams, žuvims, naminiams gyvūnams. Knyga - gausiai iliustruota forografijomis ir piešinėliais, pateikta ne tik fiziologiniai duomenys apie gyvūnus, jų gyvenamas vietas, bet ir kitų įdomių faktų. Pavyzdžiui, kad varna - gudrus paukštis, gebantis skirti, kur yra žmogus vyras, o kur - moteris. Šią knygą išties verta turėti savo namų bibliotekoje, juk tiek daug sutinkame aplink mus gyvenančių įvairių gyvūnų, tad pravatu žinoti kaip jis vadinams, koks jo vaidmuo ir pan.

Dabar vis labiau populiarėja knygos - dienoraščiai, kur vaikas gali ne tik skaityti, bet ir pats fiksuoti įspūdžius ar pan. "Mano atostogų dienoraštis" - tarsi albumas, kuriame vaikas gali užfiksuoti savo jau įvykusias keliones: įklijuoti kelionės nuotrauką, parašyti su kelione susijusią informaciją - skaniausią valgį, gėrimą; mėgstamiausią žaidimą, įdomiausią filmą, labiausiai patinkančią dainą.

Viena iš knygos dalių - teminiai vakarėliai ir žaidimai. Knygoje pateikiama net 10 vakarėlių temų, aprašoma galimos dekoracijos, žaidimai, dovanėlės, vaišės, kvietimai, apranga... Trečiojoje knygos dalyje pateikiama įvairių žaidimų, kuriuos vaikai gali žaisti įvairiomis progomis. Sakyčiau, jog ši knyga - praktinė, ilgalaikio naudojimo. Juk žinome, kad vaikai, jau šiek tiek ūgtelėję, trokšta įvairių pramogų, žaidimų, kuriuos galima žaisti kartu su draugais.

Trečioji knyga - dovana - Misija-galvosūkiai "Kodas: vandenynas". Ši  knyga skirta mąstymo, logikos,matematikos žinių ugdymui. 

Jau knygos įžanga intriguoja: "Tu vadovauji giliųjų vandenų žvalgytuvo reisui. Plauki toli, į Ramųjį vandenyną, ir pirmasis sėdi į naujutėlį žvalgomąjį povandeninį laivą. Bet lipant bangos taip susiūbuoja platformą, kad į laivą įvirsti kūlversčiais ir netyčia užkliudai valdymo pultą. Staiga laivo durys užsidaro - jis grimzta. Turi suvaldyti padėtį!"

Ši knyga - ypatinga, nes ją sudaro pasakojimas ir aibė galvosiūkių, bet galvosūkiai nėra įprasti, mat juose tiksliai nenurodoma, ką daryti, tik pateikiama šiek tiek informacijos, ko griebtis, ir kaip galvosūkius spręsti. Knyga skirta vaikams nuo 8 metų, tad turės kur smegenis pakrutinti ne tik Augustė, bet ir visa šeima.

Ačiū už nuostabias knygas, kurios bus puikios mūsų draugės ilgais rudens ir žiemos vakarais!