Ačiū už puikią knygutę

Ačiū už puikią knygutę

23. Oct 2016, 18:20 Vytulka Vytulka

Mūsų namuose knygų tikrai  nemažai. Bet gavę naują knygutę, visada labai džiaugiamės. Ačiū Mamyčių klubui ir rėmėjams už nuostabią dovaną, Kęstučio Kasparavičiaus knygelę 'Apie daiktus trumpos istorijos'.

20161023181904-65808.jpg

Tiesą sakant, su šiuolaikiniais lietuvių vaikų rašytojais nesu labai  plačiai susipažinusi,  nes daugiausia esame pirkę klasikinius lietuvių autorių vaikškus kūrinius, tad buvo labai smalsu. Knygelė mums visiems labai patiko. Pirmiausia, viskas labai kokybiškai atspausdinta, kieti, tvirti viršeliai, storesni lapai, tad mažesni vaikai nenuvartys taip greitai, taip pat be  galo gražūs paveikslėliai (paties autoriaus piešti). Pačios pasakaitės trumpos, telpa į vieną lapą, kiekvienai pasakaitei skirtas atskiras paveikslėlis. Kadangi mūsų Ignas dar mažas, jam paveikslėliai vienas svarbiausių knygos atributų. Pačios pasakaitės šmaikščios, su potekste, tad tinka ne tik vaikam, bet ir suaugusiems.

20161023181709-14760.jpg

Taigi, visą knygelę perskaitėm ir Ignas jau turi savo mėgiamiausią pasakaitę, apie metalinį puoduką, kuris vis eidavo į svečius gerti arbatos pas porcelianinius puodukus ir visada labai negražiai elgdavosi, trupindavo sausainius, gerdamas arbatą, visur ją laistė, kol galiausiai visada nukrisdavo nuo stalo, bet niekada nesuduždavo,  ko kiti puodelisi jam pavydėdavo. Tad kiekviena daiktų istorija ne tik šmaikšti, bet ir pamokanti. Vaikai galimokytis pažinti daiktus. Ignas, paskaičius jam pasakaitę apie stalą,  net gi išmoko sakyti naują žodį stalas,  kol kas gaunas tik 'tajas', bet vis tiek mums labai smagu. Šiuo metu tai mėgiamiausia mūsų vakaro knygelė.

O kas juokingiausia, šis autorius, pasirodo, gyvena vos keli šimtai metrų  nuo mūsų, tik niekada nesame susitikę. Kadangi jis pats iliustravo knygelę, tai vis spėlioju, ar  jo namai atrodo lygiai taip, kaip yra pavaizduota knygos puslapiuose.

Dar kartą AČIŪ ir visiems rekomenduoju paskaityti šią nuostabią knygelę APIE DAIKTUS.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 24. Oct 2016, 00:22

Labai šauni apžvalga! Ir išties įdomu ar jo namai attodo lygiai taip pat, kaip ir knygutėje. 😃