ABpark - pramogų sostinė

ABpark - pramogų sostinė

12. Jul 2019, 21:22 Raudona braškė Raudona braškė

Dar vienas mūsų šeimos atradimas apie kurį norisi eiti ir visiems pasakoti - Abpark, pramogų kompleksas netoli Rygos (https://www.abpark.lv/).
Kainų, darbo laiko ir kitos svarbios info neaprašinėsiu, viską pagal savo šeimos poreikius galite pasitikrinti tinklalpyje. Bet įspūdžius ir fotomedžiagą iš mūsų pramogų pažadu.
Vos įžengus į pramogų kompleksą, pasitinka įspūdingo dydžio Trex'as - judantis, riaumojantis. Sūnus sužavėtas. Na o man iškart į akis krinta idealiai sutvarkyta aplinka ir aplink Trex'ą augantis nuostabus alpinariumas.
Toks dėmesys smulkmenoms išties prideda kompleksui pliusą.
Toliau keliaudami suradome pasakų herojų parodą. Čia jau sužavėta likau aš. Norėjosi kiekvieną nufotografuoti ir parsivežti dalelę namo, nes stenduose tarsi mažas pasakų pasaulis verda.
Apžiūrėję pasakų pasaulį, o kaikas ir "prisimatavęs" labiausiai patikusius vaidmenis, keliaujame toliau. Jau iš tolo matome mus pasitinkančius įspūdingus dinozaurus.
O kaikurie net ir pasiruošę ant nugaros panešioti
Vėl stebina idealiai sutvarkyta aplinka, žydinčių gėlių kompozicijos.
Kompleksas gražus ir tuo, kad tai ne plynas laukas su įrengimais, bet viskas labai gražiai dera su gamta ir jos elementais.
Rodos menkniekis, bet pralįsti pro tokį vytelių tunelį ir man buvo smagu.
Toliau takelis veda į idealiai nušienautą pievelę, kurioje radome štai tokias diiideles gėles, kurios kaip spėju, naktį dar ir šviešia
Čia jau vyresnėlis ima dejuoti, kad pavargo, kad sunku eiti. Na ir...o stebukle...prieiname poilsio zoną. Tikėjomės surasti kur prisėsti, gavosi dar geriau...prigulėme :D
Atgavę jėgas ir pasisupę ramybėje, patraukėme toliau. Tiesą sakant, tarzano trąsą pamatęs sūnus švilpte nušvilpė prie jos. Trąsa pritaikyta specialiai mažiesiems.Sūnus labai didžiavosi savarankiškai ją įveikęs ir kelis kartus bėgo nusileisti su virve. Taip taip...parke patikusią pramogą galima kartoti ir kartoti, prižiūrėtojai šypsos ir kviečia pabandyti dar kartelį. Įeinant į parką susimoki už įėjimą, o toliau visos pramogos nemokamai ir tiek kiek norisi. Tad manau bilietas atsiperka su kaupu.
Na o didžiausią įspūdi mano Dominykui paliko šis kalnas. Noras ir džiaugsmas buvo toks didelis, kad nesuprasdamas ką jam latviškai sako prižiūrėtoja čiupo padangą ir savarankiškai bėgte pasileido į kalną linksmintis. Mano siaubui :D, o tėčio pasididžiavimui klykdamas iš laimės pasileido į apačią.

Ir kartojo dar ir dar, kol tėvai sau ramiai gėrė kavą :)
Toliau prasidėjo tikros vyriškos pramogos - tiras ir vandens šautuvas, su kuriuo reikėjo pataikyti į plaukiojantį tikrą laivelį.
Na o kol mes, moteriškės, grožėjomės ryškiais vabalais, vyrai sau ramiai žaidė mini golfą.
Sūnui sekėsi neįtikėtinai gerai. Apie tai sužinojo turbūt pusę pramogų komplekso, nes laimės šoksniai iš pirmo karto pataikius į duobutę, drebino kaip reikiant :D

Vyrams pasilinksminus, atėjo eilė ir mums, moteriškėms. Linksmai pastraksėjom ant vandens batutų
Na o toliau radome mini miestelį su fontanu, nameliais, staliukais stalo žaidimams.

Apžiūrėję mini miestuką, patraukėm į atrakcionus. Na o aš negalėjau nestabtelti įamžinti nuostabios komplekso aplinkos.
Na o tada prasidėjo dar aktyvesnės linksmybės.
O kaip atrakcionai be cukraus vatos debesies
Ir piešinių ant veido :D Spėkit kuo pasipuošė sūnus? Kol sūnaitėlis puošėsi savotišku makiažu, mama užsiiminėjo darbeliais. Iš klijų ir įvairiausių grūdų ir sėklų buvo galima susikurti sau paveikslą.
Na štai ir rezultatai
Iš parko išėjome kupini įspūdžių ir geros nuotaikos, apsipirkę suvenyrų krautuvėlėje, kurioje kainos mažesnės nei Lietuvoje ir pasiūla daug prasmingesnė ir kokybiškesnė. Nusipirkti suvenyrai padėjo ištverti ilgą kelionę namo.
Paūgėjus mūsų mažajai poniai būtinai dar čia grįšime. Matėme dar daug kur plečiamą parką ir ruošiamas vietas naujoms pramogoms.
Kitą kartą į parką grįšime pasiruošę mini piknikui, nes vietų kur su šeima būtų galima prisėsti pavalgyti yra sočiai. Ar po stogeliu, ar palapinėje ar tiesiog ir vytelių supintoje pavėsinėje. Aplinka be galo tvarkinga, nematėme nė vienos šiukšlės, visur daug šiukšlinių. Takeliai patogūs stumti vežimėlį. Visas parko kolektyvas itin draugiškas, nuoširdžiai šypsosi, kalbina vaikus, itin lankstus kalbų atžvilgiu, greitai ir draugiškai išsiaiškina kokia kalba kalbėti jums patogiausia ir viską sklandžiai išaiškina.
Taip pat matėme fontanų kompleksą, kuriame turėtų būti nerealiai smagu turkštis ir atsigaivinti tiek dideliems tiek ir mažiems kai karštas oras. Tad jei oras įšilęs, į pramogų kompleksą keliaukite drąsiai pasiėmę maudymosi kostiumus. Šalia stovi persirengimo kabinos, budi prižiūrėtoja.
Turbūt nuotraukos ir mūsų emocijos jose pasako daugiau nei mano surašytas tekstas. Šis parkas turintiems vaikų yra kažkas TOKIO. Tad išsiruoškite į jį visai dienai.
 

floryte floryte 16. Jul 2019, 11:43

Mums irgi ten labai patko: daug smagių pramogų, graži aplinka, mandagus, paslaugus personalas, viskas pritaikyta lankytojo patogumui. Tikrai geriau negu Radailių Dino parke.

kodelcia kodelcia 16. Jul 2019, 10:44

Mintyse bandau lyginti su Radalių Dino parku, bet Latvijoje šauniau!

AudraAudra AudraAudra 14. Jul 2019, 07:34

Eina sau kokios emocingos nuotraukos. Pradėsim ir mes planuoti man atrodo kelionę ten, nes Lietuvoje kur pasisuksi ten susimokėt reikia.

Gintarep Gintarep 13. Jul 2019, 23:21

Nerealu!!!! Ir mes ten norim...

Profesionali Mama Profesionali Mama 13. Jul 2019, 21:31

Nuostabu! Norėtume ten nuvažiuoti ?

Raudona braškė Raudona braškė 13. Jul 2019, 11:31

Mums oras pakliuvo pats tas. Be lietaus ir be saulės. Pats tas pramogauti ir vaikai nepervargsta. Tik va tų fontanų gaila negalėjom išmėginti

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 12. Jul 2019, 22:53

O mane iš pradžių nustebino, kad latviai ten važiuoja net lietui lyjant. Pasiima guminius, lietaus apsaustus ir eina. Na tikrai atvykome ne geriausiu oru, bet žmonių tik daugėjo

jaldija jaldija 12. Jul 2019, 22:07

Na vaikino emocijos tikrai pasako kaip jums ten buvo gera.
Super vieta pramogoms.