A la čeburekai

A la čeburekai

15. Oct 2010, 08:30

Šis patiekaliukas tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei. Su sultiniu, arbata ar tiesiog be nieko.

 

Taigi prireiks:

faršo 300 gr,

svogūno,

druskos,

pipirų,

2 kiaušinių,

apvalių vaflių lakštų,

apie 300 gr miltų.

 

Į faršą sudedam pakepintus svogūnus, druskos, pipirų ir šlakelį verdančio vandens, viską gerai išmaišom

iš kiaušinių, miltų, vandens pasidarom blyninę tešlą. Tikiu, kad aprašyt, kaip tai daroma, nereikia.

Vaflių lakštus perpjaunam pusiau.

Ant vienos puselės dedam paruošto faršo

kita pusele uždengiam, mirkom į tešlą ir į keptuvę.

kepame ant lėtos ugnies, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių.

Štai ir viskas a la čeburekai keliauja į lėkštę, o vėliau į skrandį

Aš iškepiau 12 čeburekų, jei skaičiuoti, kad porciją sudaro du (man tiek užtenka) - tai kaina 1,19 Lt.

 

P.S kaina gali būt ir netiksli, kadangi nežinau, kiek kainuoja mėsa, nes parduotuvėj jos neperku, mėsytė pas mus akeliauja iš kaimo.

 

15. Oct 2010, 12:59

niam, reiks pabandyti😀

15. Oct 2010, 12:54

dar taip nebandziau gamint, bet va uzvede ant vieno recepto, aciu😉

15. Oct 2010, 11:18

gamindavau ir aš tokius, ačiū už priminimą, reikės šeimynai padaryt 😉

15. Oct 2010, 09:59

Labai skaniai atrodo

15. Oct 2010, 09:07

Aš taip pat pjaustau kvadratėliais.Gerai, nes šis patiekalas skanus tiek šiltas, tiek šaltas

15. Oct 2010, 08:46

SKANUS PATIEKALAS,AŠ TAIP KEPU TIK VAFLIUS KVADRATĖLIAIS PJAUSTAU,NET Į GALVĄ NEŠOVĖ,KAD GALIMA IR TAIP PAGAMINTI SU APVALIAIS VAFLIAIS😀

mamyt mamyt 15. Oct 2010, 08:34

as i tesla ipilu siek tiek alaus tai tada buna issipute