7 pavojai, kurie gali tykoti maudynių metu

7 pavojai, kurie gali tykoti maudynių metu

15. Jun 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Maudynių sezonas netrukus prasidės visu intensyvumu. To laukia ir mažieji, ir suaugusieji, tačiau nepamirškite, kad gali tykoti keletas pavojų, besimėgaujant vandens malonumais.

Atminkite:

-Prie plaukiojimo pratinkitės po truputį, kad neištiktų šalčio šokas. Tačiau tai tik pirmus kartus.

-Prieš brisdami į nepažįstamą upę ar ežerą, atminkite, kad jie gali iškart gilėti.

-Itin šaltame vandenyje gali prasidėti hipotermija. Pirmieji šios būklės simptomai: drebėjimas ir kalenimas dantimis, todėl vos pajutę šiuos simptomus išlipkite iš vandens, nusišluostykite rankšluosčiu, šiltai apsirenkite ir užsiimkite aktyvia fizine veikla.

-Jeigu ketinate nardyti ir šokinėti, įsitinkinkite, kad vanduo pakankamai gilus ir tą darykite visada toje pačioje vietoje.

-Atminkite, kad plaukiant gali ištikti mėšlungis dėl persitempimo, nuovargio, dehidratacijos, prastos mitybos. Jeigu taip nutiko, šaukitės pagalbos, atsigulkite ant nugaros ir irkitės į krantą.

-Sekliuose vandenyse auga žolės, trukdančios plaukti. Jei įplaukėte į žoles, jų neraukite ir nespardykite, tiesiog atsargiai ir lėtai irdamiesi išplaukite į gėlus vandenis.

-Dumbliai dažniausiai veisiasi ežeruose, stovinčiame vandenyje. Jie ne tik nemaloniai aplimpa kūną, bet gali sukelti odos ir akių alergines reakcijas, niežulį. Prarijus vandens su dumbliais, galima sunkiai apsinuodyti.