Keli efektyvūs pratimai po gimdymo: pataria kineziterapeutė

17. Oct 2017, 10:13 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Supermažylio Motiejaus ir pirmagimio Jokūbo mama Goda, dar skaičiuodama paskutines nėštumo savaites žinojo, kad jei tik sveikata leis, po gimdymo ji nedels ir skubės į mankštas, pritaikytas mamoms.

Į mankštas Goda su sūneliais stengiasi ateiti bent kartą ar du per savaitę. 

Kaip sakė kineziterapeutė Jūratė Kliukaitė, nėštumo metu atliekami pratimai skiriasi nuo tų, kurie atliekami po gimdymo: "Nėštumo metu pratimai labiau pritaikomi gimdymui, kad būtų lengviau gimdyti. Po gimdymo moterys atlieka pratimus, kad grįžtų pilvo raumenys ir dubens dugno raumenys į pradinę padėtį. Akcentuojame pagrindines problemas, su kuriomis susiduria mamos: nugara, pečių juosta, apatinė nugaros dalis".

20171017102914-73158.jpg

Kada pagimdžius grįžti į sportą, priklauso tiek nuo mamos, tiek nuo vaiko. Vienos gali pradėti mankštintis vos vaikučiui sueina mėnuo. Kitoms gi reikia daugiau laiko atsigauti. 

Jeigu buvo atlikta cezario pjūvio operacija, patartina ateiti sportuoti po 3 mėnesių, jei mama prasčiau jaučiasi - po 6 mėnesių. Bet kokiu atveju, kol kūnas atsistatys, kineziterapeutė rekomenduoja po gimdymo pradėti nuo paprastų, lengvų mankštų mamoms.

Mankštos po gimdymo ypatingos tuo, kad jose moteris gali lankytis kartu su  savo mažyliu.

"Su Motiejumi man patinka sportuot, jaučiu, kaip dirba ir rankos visą laiką. Visgi septyni kilogramai... yra ką laikyti", - šypteli super mažylio mama Goda.

20171017103454-95928.jpg

Su kūdikiu ant rankų specialistai pataria mankštintis ne ilgiau nei 15 minučių, nes mažyliai pavargsta.

Pratimas juosmeniui stiprinti

Ypatingai svarbu po gimdymo stiprinti juosmenį, kad nešiojant mažylį neskaudėtų nugaros.

Atsigulkite ant nugaros, kojos sulenktos. Pakelkite dubenį į viršų.

20171017103752-48762.jpg

Iškvėpimo metu pritraukiame koją prie krūtinės, sulenkdami koją stačiu kampu. Ir po to vėl nuleidžiame lyg žygiuotume. Tačiau dubenį liekame pakėlę.

20171017103853-89414.jpg

Net jei su vaikais ir neskirsite sportui viso savo dėmesio, kūnas už tai bus dėkingas. Na o jeigu nuspręstumėte mankštintis namie, bent kartą pasirodykite specialistui, nes skirtingoms mamoms tinka skirtingi mankštos pratimai.

Sėkmės.