Laktozės netoleruoja daugiau nei 30 proc. lietuvių. Ką tai reiškia? Trims iš dešimties išgėrus pieno, pavalgius laktozės turinčių produktų pučia, sauda ar raižo pilvą, jie viduriuoja, skundžiasi galvos skausmu ar pykinimu. Ir tai tik dėl to, kad trūksta laktazės fermento, kuris skaido laktozę į gliukozę ir galaktozę. Jeigu laktazės nepakanka, į storąją žarną patenka neskaidyta laktozė, kurią pradeda skaldyti žarnyno bakterijos – taip susidaro rūgštys bei dujos, sukeliančios nemalonius pojūčius.
Dažnai pastebėję ir nustatę laktozės netoleravimo simptomus, žmonės ima elgtis drastiškai ir visai atsisako pieno produktų arba juos pakeičia augaliniais atitikmenimis, tačiau toks sprendimas nėra teisingas, nes gyvuliniame piene yra daugiau vertingų medžiagų nei sojų ar migdolų piene, tad šių biologinių baltymų nevartojimas gali atsiliepti sveikatai. Šiuolaiakinė medicina siūlo sprendimą - maisto papildą „Verdin Enzymixx“ su laktaze! Šis fermentas gerina laktozės virškinimą asmenims, kurie sunkiai virškina laktozę.
Praėjusią savaitę kvietėme atsiliepti Mamyčių klubo nares, kurios pačios ar jų šeimos nariai negali toleruoti laktozės.
Maisto papildą „Verdin Enzymixx“ įteikiame:
- Saldžioji Braškyte
- Ganesas
- Mikė Pūkuotukas
Išbandykite ir lauksime jūsų atsiliepimų!
dekoja mano mamyte jums :]
Ačiū😀