„Vasaros skoniai“: ŠALTA POMIDORŲ SRIUBA (GAZPACHO)

„Vasaros skoniai“: ŠALTA POMIDORŲ SRIUBA (GAZPACHO)

28. Jun 2016, 15:12 EElžbieta EElžbieta

Karštą dieną pietums siūlau pasigaminti sočią, gaivią šaltą pomidorų sriubą kitaip gazpacho.    

Reikia:

1 kg prinokusių pomidorų,

2 trumpavaisių agurkų,

0,5 raudonos paprikos,

2 skiltelių česnako,

0,5 svogūno galvos,

petražolių,

1 čili paprikos (pagal skonį),

4 šaukštų aliejaus (naudojau alyvuogių),

1 šaukšto citrinos sulčių,

1 šaukšto baltojo vyno acto,

druskos,

pipirų.

Pomidorus užpilti karštu vandeniu, palaikyti kelioliką sekundžių ir išėmus nulupti odelę. Visus produktus stambiai supjaustyti ir suplakti (blenderiu). Suberti druską, pipirus, susmulkintas petražoles, supilti baltojo vyno actą, aliejų, citrinos sultis. Gerai atšaldyti ir patiekti. Skanaus!

20160628151144-56337.jpg

jaldija jaldija 29. Jun 2016, 00:31

👍

saulelydis123 saulelydis123 28. Jun 2016, 15:26

Mmmm, skamba skaniai 😀