Karštą dieną pietums siūlau pasigaminti sočią, gaivią šaltą pomidorų sriubą kitaip gazpacho.
Reikia:
1 kg prinokusių pomidorų,
2 trumpavaisių agurkų,
0,5 raudonos paprikos,
2 skiltelių česnako,
0,5 svogūno galvos,
petražolių,
1 čili paprikos (pagal skonį),
4 šaukštų aliejaus (naudojau alyvuogių),
1 šaukšto citrinos sulčių,
1 šaukšto baltojo vyno acto,
druskos,
pipirų.
Pomidorus užpilti karštu vandeniu, palaikyti kelioliką sekundžių ir išėmus nulupti odelę. Visus produktus stambiai supjaustyti ir suplakti (blenderiu). Suberti druską, pipirus, susmulkintas petražoles, supilti baltojo vyno actą, aliejų, citrinos sultis. Gerai atšaldyti ir patiekti. Skanaus!
👍
Mmmm, skamba skaniai 😀