"Vasaros skoniai" avižiniai blynai "Širdelės"

"Vasaros skoniai" avižiniai blynai "Širdelės"

04. Jul 2016, 15:06 Loreta_K Loreta_K

Sveikos,

Mūsų pusryčiai visada turi būti sotūs ir skanūs, kad jaustumėmės darbingi ir  būtumėme kupini jėgų dieną. Savaitgaliais pusryčiams galiu skirti daugiau laiko, bei į jų ruošą dažniausiai įsitraukia vyresnėlis.

Ant pusryčių stalo pas mus būtinai turi būti puodelis kvapnios žolelių arbatos, vaisių ar uogų, košė ar blynai. Šį kartą pasirinkome sveikesnius avižinius blynus. Jiems paruošti reikės:

100 ml. avižinių dribsnių

200 ml. kvietinių miltų

200 ml. pieno

1 kiaušinio

30 g. sviesto

1 valgomojo šaukšto cukraus

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

Žiupsnelio druskos

Elektriniu trintuvu sutriname avižinius dribsnius. Smaišome su kvietiniais miltais, kepimo milteliais. Kiaušinį išplakame kartu su sviestu, paprastu ir vaniliniu cukrumi, druska. Sumaišome su miltais. Supilame pieną ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Kepame įkaitintoje „Širdelės“ formos blynų keptuvėje apie 3-5 minutes.

20160704150449-40436.jpg

Valgome su mėgiamomis uogomis, jogurtu ar uogiene. Skanaus!

Loreta_K Loreta_K 05. Jul 2016, 14:18

Ačiū mamytės! ❤🌷 Vasarą pas mus tie čirviniai blynai labai gerai valgosi, ypač kai sode tiek daug prisirpusių uogų 😉

saulelydis123 saulelydis123 04. Jul 2016, 22:31

Mmm, kokie skanus ir sveiki blynai - ir dar sirdeles, labai patinkancios visiems vaikams ❤

kristuliuuxx kristuliuuxx 04. Jul 2016, 21:53

Išbandėm 😀 vafliai tikrai visiems patiko, kepsim dar tikrai ne vieną kartą 😀