„Vaikų sportas“ blogas: 3 pratimai pagimdžiusioms

„Vaikų sportas“ blogas: 3 pratimai pagimdžiusioms

15. May 2016, 08:36

Nors vadinamės „Vaikų sportu“, bet iš tiesų esame orientuoti į visą šeimą. Sportu, o tiksliau kūno formomis, ypač susidomi ką tik pagimdžiusios moterys. Visoms norisi greičiau sugrįžti į senuosius džinsus :) 

Dalinuosi keletu veiksmingų pratimų, kuriuos galite atlikti ir namie - šalia pasiguldžiusios kūdikėlį, o gal per jo miegelį. Žodžiu, jums rinktis. Tiesa, sportuoti nerekomenduojame (o turbūt ir nelabai fiziškai pavyktų) moterims dar nepraėjus 6 savaitėms po gimdymo. 

1. Pratimas skirtas liemens stabilumui ir šoninių liemens raumenų stiprinimui (nuotrauka viršuje).

Pradinė padėtis atsigulkite šonu ir pasikelkite ant alkūnės, apatinė koja sulenkta, viršutinė ištiesta. Iš lėto iškvėpimo metu keliame dubenį aukštyn, tiesiame ranką į viršų, užfiksuojame tokioje padėtyje 2-4 s. ir grįžtame į pradinę padėtį. Pratimą kartojame 8-12 kartų į abi puses.

2. Pratimas skirtas liemens stabilumui, nugaros raumenims stiprinti.

Pradinė padėtis keturpėsčia, iškvėpimo metu keliame priešingą ranką, priešingą koją aukštyn.  Pavyzdžiui, jeigu keliate ir tiesiate kairę ranką, pakelkite ir ištieskite dešinę koją. Užfiksuojame 2–4 s. nuleidžiame ir keičiame kitą ranką ir kitą koją. Pratimą kartojame 10-16 kartų. 

3. Pratimas skirtas dubens ir užpakaliniams sėdmenų raumenims įtempti.

20160513083615-48877.jpg

Šito pratimo metu galime įtempti ir tarpvietės raumenis. Pradinė padėtis atsigulus ant nugaros, kojos sulenktos ir pėdos atremtos į grindis. Keldami dubenį aukštyn, įtempiame sėdmenų ir tarpvietės raumenis. Užlaikome padėtį 2–4 s. ir grįžtame į pradinę padėtį. Pratimą kartojame 8-10 kartų. Jeigu turite užtektinai jėgų - ant pilvo galite pasisodinti mažylį, kuris bus lyg papildomas svarelis.

Sunku prisiversti daryti pratimus namuose vienai? Antradieniais ir ketvirtadieniais 10.30 val. kviečiame į Šeimos centriuką Perkūnkiemyje, Vilniuje, kur mankštinasi mamos kartu su vaikučiais iki vienerių metų! Daugiau info: vaikusportas.lt. Mūsų naujienos: www.facebook.com/vaikusportas

Smagaus aktyvaus laiko, 

Vaida