Ar jums pažįstamas nesekmės jausmas, kai norėjai kaip geriau, o išėjo.... kas išėjo?
Čia aš apie savo mėginimą pagaminti Velykų stalui mini pavlovas - kiaušinio/lizdelio formos :)
Receptas lyg nėra sudėtingas. Na juk ne kanelės! Žinoma, yra niuansų, bet kiek jau sykių esu darius, visada būdavo super.
Paimi keturis kiaušinio baltymus, apie stiklinę cukraus pudros, citrinos sulčių šaukštelį, vanilės ekstrakto ar bent kažko panašaus. Išplaki iki standumo, formuoji lizdelius, kepi, o tiksliau džiovini orkaitėje. Apie valandą 120°C, paskuj apie pusantros 100°C. Palieki orkaitėje vėsti...
Na bet na... viską susiruošiau. O tik bam! - kiaušiniai tik du... į parduotuvę eiti vėlu, prekės užsakytos tik kitai dienai. Ok, mažinam porciją, darom pusę kiekio.
Baltymai plakasi tragiškai, tįsta. Darau kiaušinio formos lizdelius, bet ranka dreba, lizdeliai kreivi, putos tęžta. Kepant paleidžia skystį, lizdeliai susmunka ir yra labai negilūs...
Na tiek to, kremas viską išgelbės!
Kremas irgi nesiseka... Grietinėlė plakasi lyg neblogai, bet įdėjus mascarpone (250g+250g+truputis cukraus), viskas ir vėl tęžta! Dedu želatinos, šaldau šaldytuve. Situacija pagerėja, bet ne itin džiugina.
Daryti iš naujo nėra laiko, produktų nebeturiu. Na ką, puošiam, ką turim. Šilauogės ir dumplūnės tūpia į lizdelius.
Kremo lieka kibiras....
Po ranka papuola ledų kūgeliai. Na ką, darom alia ledus..
Keista, bet matyt kremas ėmė stingti. Formą laiko.
Vaikams patiko!
Nors kūgeliai nuo kremo suminkštėjo truputį, bet vaizdo nepagadino :)
Taip kad, kaip ten bebūtų, skanaus!
Jau suvalgyta ???
Skaniai atrodo ?