"Mamos laisvalaikis": skaitanti mama

"Mamos laisvalaikis": skaitanti mama

22. Jun 2016, 07:06 Dovileab Dovileab

Augindamos vaikučius, jau nuo pirmų dienų pažindiname juos su knygelėmis. Pradžioje duodame prisiliesti prie medžiaginės, vėliau kartu vartome knygelę storesniais lapais ir rodome juose paveikslėlius, o galiausiai kartu skaitome pasakas ir pažindinamės su jų herojais.

Šalia vaikiškų knygelių norisi nepamiršti ir savęs :). Net jei labai trūksta laiko, norisi bent 10 minučių per dieną skirti savajai knygai. Juk skaitanti mama - tai įdomi mama, sužinanti vis kažką naujo!

2016-ieji yra paskelbti bibliotekų metais. Viešėdama su dukrele savo gimtinėje pas mamą, apsilankiau miestelio bibliotekoje. Biblioteka nauja, didelė ir gausi pačių įvairiausių knygų. Apskritai paskutinį kartą bibliotekoje lankiausi jau gana seniai, t.y. studijų metais, todėl buvo labai smagu ir smalsu "panardyti" tarp knygų lentynų bei susirasti net ir pačių naujausių knygų.

Labai norėjau perskaityti Aušros Kurienės knygą "Kaip užauginti žmogų", todėl labai apsidžiaugiau radusi ją bibliotekoje. Išties puiki knyga! Knygoje galime atpažinti kasdienines situacijas bei sunkumus, su kuriais susiduriame augindamos vaikučius. Galime rasti idėjų bei užuominų, kaip šiuos sunkumus spręsti. Pavyzdžiui, vietoj retorinio klausimo, užduodamo vaikui "gal jau eisime miegelio?", verčiau paklausti "su savimi į lovytę norėtum pasiimti kiškį ar meškiuką?". Kadangi pastaruoju metu mano mažajai visur ir visada norisi sakyti "NE", tai šis patarimas man pravertė. Tokių ir kitų patarimų knygoje gausu :)!

Taigi, mamos, atraskim laiko sau, skaitykim ir sužinokim vis kažką naujo ;)!

Dovileab Dovileab 23. Jun 2016, 11:12 Loreta_K

Tuomet ir Jums reikės šią knygą perskaityti 😉

Iš tikro smagu, kai kartu su vaiku galim ir mes grįžti į vaikystę. Su vyru juokiamės, kad dabar prisimenam savo vaikystės pasakas, daineles, žaidimus. Paskui, kai vaikutis pradės eiti į mokyklą, teks ir 12-kos klasių kursą pakartoti. Toje pačioje knygoje perskaičiau kabai gražią mintį: "Tėvystė yra didžiausias stebuklas. Ji suteikia mums galimybę antrą kartą nugyventi gyvenimą...".

Loreta_K Loreta_K 22. Jun 2016, 18:25

Taip, laikas praleistas su knyga labai vertingas. O su šia A. Kurienės knyga "Kaip užauginti žmogų" sudominot, auginant vaikus - reikia dažnai imtis mažų gudrybių, pas mus į kiekvieną klausimą būna trumpas atsakymas - ne. 🤣

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 22. Jun 2016, 16:07

Puiku, aš irgi labai už skaitymą pasisakau 😀 Nors dabar pati labai nuoširdžiai esu susifomėjusi vaikų literatūra. Tai skaitymas vaikuis ir sau lygus 2 zuikiams vienu šūviu 😀

Dovileab Dovileab 22. Jun 2016, 15:53 Motinėlė

Tikrai taip 😉

Mikė Pūkuotukas Mikė Pūkuotukas 22. Jun 2016, 15:20

👍😀🌷