"Iššūkiai poroms" - pradedame projektą

"Iššūkiai poroms" - pradedame projektą

04. Nov 2015, 11:19 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pirmą kartą Mamyčių klubo istorijoje skelbiame projektą, skirtą moters ir vyro, tėčio ir mamos, žmonos ir sutuoktinio santykių gerinimui!

Kartu su santykių psichologu Mykolu Trunce www.tobulinu.lt du mėnesius kiekvieną savaitę pasiūlysime po vieną užduotį-patarimą, kuri paskatins jūsų tarpusavio bendravimą. Šie iššūkiai skirti ne tik toms, kurie mano, jog santykiams su vyru reikia pagalbos, bet ir puikiai sutariančioms poroms. Juk šeimos ugnelę reikia kurstyti ir kurstyti! 

Dešimt klubo narių jau kitą savaitę dovanosime galimybę atlikti  Emocinio ryšio tarp sutuoktinių testą, kuris atskleis koks jūsų ir vyro požiūris į santykius. 

Sveikiname:

  • Lina_Baj
  • Gabrieciuss
  • Sraigiukas
  • Jaldija
  • Gerda_M
  • Viktgrig
  • Egile
  • Zylutee
  • Irmantait
  • Žaliaspuodukas

Daugiau nei 80 proc. dalyvių pasakė dalyvaujančios, nes įdomu gauti psichologo patarimus ir tik 50 siekia gerinti santykius, nes jaučia, jog atitolsta, todėl galima tvirtai teigti - būtina apie tai kalbėti kuo garsiau ir ieškoti sprendimų! Kaip jūs su tuo tvarkotės? Kas pavyksta, o kas nelabai? Ką mano apie tai sutuoktinis?

Pirmosios savaitės užduotis:

Trumpai papasakokite apie savo santykius su vyrais/tėčiais. Kiek metų esate vedę, kokia buvo jūsų meilės istorija ir kaip sekasi ją puoselėti dabar.

Psichologas M.Truncė vardina paskatas, nuo ko prastėja santykiai

1. Žmonos/Motinos dėmesys nuo vyro persikelia į vaiką.  Vyras/tėtis turi dar daugiau stengtis, dirbti. Jam lieka vis mažiau laiko poilsiui, atsistatymui.  Negaudamas palaikymo iš žmonos/mamos jis vis labiau atitolsta nuo šeimos. 

2. Žmona/mama užsidaro namie ir visą save paskiria vaikui. O vaikui reikia nuolatinės priežiūros. Dėl to mama pavargsta ir jai pačiai reikia laiko atsigauti, pailsėti. 

3. Žmona/mama namie visada su vaiku, tad mažiau skiria, arba visai neskiria dėmesio savo išvaizdai. Tuo tarpu vyras/tėvas darbe mato pasitempusias, susitvarkiusias ir pasigražinusias moteris....

Kaip jūsų santykiai pasikeitė gimus vaikučiui! Jeigu turite klausimų santykių psichologui - klauskite komentaruose, savo tekstuose, el.paštu redakcija@mamyciuklubas.lt.

Kitą ketvirtadienį - pasiūlysime išbandyti testą!

07. Nov 2015, 07:21

Ir man klausimas, tai ica reikia cia komentaruose viska parasyt, ar kaip bloga?

Taip!

Gerda_M Gerda_M 04. Nov 2015, 13:03

Tai užduotis: Trumpai papasakokite apie savo santykius su vyrais/tėčiais. Kiek metų esate vedę, kokia buvo jūsų meilės istorija ir kaip sekasi ją puoselėti dabar.

Taip supratau?