"Iššūkiai mamai"- pirmosios savaitės rezultatai

"Iššūkiai mamai"- pirmosios savaitės rezultatai

01. Oct 2014, 21:01

Taigi, pirmoji užduotis. Oi oi oi, tai bent sudėtingumo. Na tikrai, velniškai sudėtinga, nes esu begalo emocingas žmogus, kuris jei džiaugiasi tai iki dangaus, o jei pyksta tai iki visiško pasiutimo :) Bet užduotis buvo skirta padėti vaikučiams suprasti savo jausmus. Na ir ka Jūs sau manot? Mano dukrytė, kuriai 1 metai ir 8 mėnesiai, savo emocijas ir jausmus valdo geriau nei mamytė. Taigi pradedu mokytis iš dukros, nes ši užduotis pasirodo reikalinga labiau man, nei jai :). Su teigiamomis emocijomis ir jausmais viskas gerai. Manau visos šeimos jas išgyvena puikiai, bet ka daryti su neigiamomis? Ogi imti ir susidraugauti su jomis :)

Taip- pyktį, nusivylimą, nuovargį, nepasitenkinimą bandžiau paversti emocijomis "draugėmis". Kaip? Tiesiog, iškilus tokiai situacijai kai jos pasireiškia, iškojau gerosios jos pusės. Jei dukra pykdavo, kai reikia rengtis, atidarau jos rūbų stalčių ir ji išsirenka ka norėtų apsirengti pati. Jei dukra pavargusi po dienos "darbų", pasiimu ją, apsikabinu ir ramiai abi pasėdime kalbėdamos, dainuodamos ar tiesiog tylėdamos. Tai labai nuramina ir mane po dienos, dėl to ši situacija mano mėstamiausia. Jei dukra verkia, nes reikia likti darželyje (sunku ir man tada susitvardyti nepravirkus) paaiškinu jai, kokius darbus atlikusi ją pasiimsiu ir ką ji turės nuveikti darželyje, kol aš ateisiu. Kol kas džiugu, kad ši metodika veikia, bet dar labiau džiugu, kad retai ją reikia naudoti.

Sunkiausia užduotis- suvaldyti nuovargi ir pykti užklupus drauge (gaila tai pasitaiko gan dažnai). Pratrūkstu ir tada jau pakeliu balso toną, o praėjus situacijai, labai dėl to save graužiu. Kol kas geriausias nusiraminimo būdas yra apsikabinti dukrą, nes ji veikia kaip antidepresantai :) Keista, nes ir pykti, ir nusiraminima sukelia būtent ji :) 

Tokia mano patirtis ir mintys iš šios savaitės. Savaitės man tikrai per maža išmokti suvaldyti emocijas, bet svarbu, kad jau pradžia yra. O dukrytei sekėsi puikiai, nes jos emocijų sąrašas svyra į teigiamą pusę. Neigiamas emocijas visada nugali mamos apkabinimas :)

27. Nov 2014, 18:39


Sveiki turiu gera naujiena pasidalinti su jumis.
Aš gavau mano paskolą su ponia Sault yra labai rimta panele bijojau į
skiriamas laikas, bet šiandien manau, nes tai panele suteikė man ir davė man paskolą
Pelės man ir mano šeimai, suteikiant man 26.000 € paskolą finansuoti vienas iš mano
  projektai toli ir taip pat padėti daugelis mano giminaičių. Yra fake skolintojai, todėl būkite atsargūs.
Taigi jūs ieškote finansuoti savo veiklą arba paleisti arba už projekto ar
perkate butą, bet, deja, bankas prašo jūsų risčia sąlygos
Jūs negalite užpildyti daugiau nei jaudintis dėl nieko,
Miss Sault galite suteikti paskolą sudarys 3000 eurų, 25.000 € 000 su labai interesų
naudingiau 2% .Adresse jei reikia ...... saultingrid@gmail.com