"Briedis Eugenijus" penkiametės ir aštuonmetės akimis

"Briedis Eugenijus" penkiametės ir aštuonmetės akimis

13. Jan 2014, 10:15 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

- Kas mergaitės jums spektaklyje patiko labiausiai? - klausėme mes Smiltės ir Saulės.

- Lakštingala, - choru sušunka abi.

Taigi, kartais spektakliai apie briedžius pasirodo yra ne tik apie juos :)

Apniukusį šeštadienį apsilankėme "Domino" teatre, kur žiūrėjome Vytauto V. Landsbergio parašytą ir režisuotą muzikinę pasaką "Briedis Eugenijus". 

20140113101421-50329.jpg

Goda ir Smiltė (5 m.):

Spektaklis labai "dainingas", ryškus ir linksmas, bet Smiltei jį suprasti buvo sunku. Dėl vienos paprastos priežasties - jai meilės peripetijos, dūsavimai dėl mylimojo ir visos įsimylėjėlių istorijos yra absoliučiai glūdus miškas. Todėl labiau į tai žiūrėjome ne kaip į pamokančią istoriją, bet į muzikinį kūrinį. 

Smiltei labiausiai įsiminė lakštingala ("nes ji buvo labai graži") ir zuikis ("nes jis labai juokingai erzino lydeką"). O muitininką Jurgį Jurgelį ji vadino plėšiku. Muitininkas šiuolaikiniams vaikams labai keista profesija su kuria jau retai kas ir susiduria. 

Šaunus spektaklis, puikios dekoracijos, nenuobodus, dainelės pažįstamos ir nuostabios, tad rekomenduoju tikrai apsilankyti. Tik gal su šiek tiek vyresniais arba bent apie meilę nutuokiančiais vaikučiais. 

Eglė su Saule (8 m.):

Tai, kad didesnę dalį spektaklio juokėmės, o po jo aptarinėjome su dukryte linksmiausias ir jai patikusias scenas, rodo, kad "Briedis Eugenijus" mums tiko ir patiko. Tiksliau, aš daugiau reagavau į Saulutės nuotaikas ir džiaugiausi, kad ji net pritaria kai kurių dainų metu (mat mes namie turime "Briedžio Eugenijaus" CD ir nepraleidžiame progos paklausyti).

"Man labai patiko, nes buvo daug juoko, verksmo, dainų ir personažų. O dar labiausiai patiko lakštingala, nes ji labai gera ir gražiai dainuoja" - kuo rimčiausiai savo "recenziją" dėstė Saulė :)

Spektaklis apie meilę ir draugystę, manau, labiau sudomintų vyresnius vaikučius, na ir suaugusiems ne pro šalį pažiūrėti. Puikios dekoracijos, nepakartojama aktorių vaidyba, šauniai atskiras vaidybines scenas sujungiančios dainos. Mums su dukra ta valanda ir dešimt minučių tikrai neprailgo...Rekomenduojame!

"Briedis Eugenijus" - vasario 16 dieną, 13 val. "Domino" teatre.