Augustės dienoraštis: jau devyneri!!!

Augustės dienoraštis: jau devyneri!!!

11. Aug 2022, 00:04 floryte floryte

    Kai Augustė dar buvo tokio amžiaus, kai gyveno mano pilvelyje, bandydavau įsivaizduoti, koks bus tas mano vaikas. Koks bus kai gims, koks - mėnesio, o koks - metų? Ir štai šiam vaikui - jau devyneri! Kasdien stebiu augantį, tobulėjantį. Stebiu ir nenustoju stebėtis, kiek daug viso yra tame žmoguje! Visi tie fiziniai parametrai, taip kruopščiai sekami kūdikystėje, ankstyvoje vaikystėje, jau nebetenka prasmės, kadangi darosi vis įdomesni dalykai - auga gebėjimai, pasaulėžiūra, vertybės. Vis labiau "išsigrynina" žmogaus asmenybė.

   Augustė - jautri asmenybė, empatiška, emocionali, itin noriai bendraujanti su žmonėmis. Daug draugų neturi, tačiau jau su kuo draugauja - tai tvirtai, nuoširdžiai ir draugas gali būti tikras, kad turi "tvirtą užnugarį". Itin linkusi globoti už save mažesnius ir pažeidžiamus. Net su suaugusiais užmezga ir palaiko tvirtą draugystę. Augustė - labai judrus vaikas, jos kojų keliai dažnai nubrozdinti, net ir šaligatviu keliaudama į mokyklą, sugeba nukristi ant kaktos ir prasiskelti galvą. Save guodžiu, kad jau pora metų, kaip moka vaikščioti, nes iki tol dažniausiai tik bėgdavo. Tačiau, jei pakelyje eidama užmatys ką nors tokio, ant ko galima užsilipti, įsikarti, tai tikrai taip ir padarys. Geros nuotaikos jai netrūksta, o dainos maudantis vonioje - garantuotos. Tvarkytis labai nemėgsta: sąsiuvinių kampai užlankstyti, penalas aprašinėtas, apipieštas,o jos kambario tvarka mano veido išraišą padaro nekokią.

   Augustė šiais metais eis į trečią klasę. Mokslai jai nelabai prie širdies. Juk ten reikia susikaupti, sėdėti ramiai, suspėti viską laiku atlikti. Mokytoja sako, kad pamokose aktyviai dalyvauja, tačiau kontrolinių testų metu daro daug klaidų. Tikras košmaras Augustei - anglų kalba. Nesuprantu, kaip ji nesugeba atsiminti, įsidėmėti besimokomų anglų žodžių. Žinoma, neretai jos anglų kalbos žodžių mokymasis baigiasi taip:

   Tačiau šis vaikas visa gerkle traukia ukrainietiškas dainas! Jau vienu metu pagalvojau, kad mokykloje juos moko ukrainietiškų dainų! Šiek tiek moka rusų kalbą, nors niekas jos nemokė. Kas jau patinka, tai daro nuoširdžiai ir su užsidegimu - yra laimėjusi ne vieną kūrybinį konkursą, net į regbio varžybas vos pirmą kart nuėjusi, grįžo su medaliu. Šiais mokslo metais išmoko plaukti (mokykloje baigė plaukimo programą. Viena savaitinė kūno kultūros pamoka visus mokslo metus vyko baseine.), o dabar bando mokytis važiuoti riedučiais.

   Augustė labai myli gyvūnus. Nesibodi net gyvatėmis, tarakonais. Su savo namų augintiniais(šunimi ir katinu) ji dažnai žaidžia kaip su geriausiais draugais: stato jiems namus iš dėžių, vežioja juos vežimuose ir pan.

  Gražios suknios, lakuoti nagai, šukuosenos ir visi kiti mergaitiški dalykėliai Augustei vis labiau tinka ir patinka. Grožio procedūras mėgsta ji ir kitiems atlikti. Jau atėjo metas, kai bet kokios suknios nebeaprengsi, turi savo skonį ir nuomonę.

   Kiek metų sukaks mano vaikui, kai jis iš nuovargio nebeužmigs bet kur ir bet kaip? Dar iki dabar Augustė gali užmigti svetur sėdėdama fotelyje, po stalu susirangiusi, vidury pievos ir pan. Galvoju - ar tai gebėjimo lengvai atsipalaiduoti ženklas, ar - didelio nuovargio požymiai, kai "išsikrauna" tiek, kad aplinka miegui tampa nebesvarbi?

   Susimąsčiau, ar koks žmogus be mano vaiko, yra man tiek komplimentų ir meilės laiškelių prirašęs? Tuose rašteliuose/laiškeliuose, kuriuos randu tai po pagalve, tai ant spintelės ir pan., tokie nuoširdūs meilės prisipažinimai, kad vajeeee! Ar jums vaikai lanksto iš savaržėlių širdeles?Ar jūs savo piniginėse randate pinigų, kuriuos jums įdėjo vaikas su mintim, kad viskas taip brangiai kainuoja?.. Augustė moka džiuginti ir stebinti. Nuo pat pirmo Augustės žodžio, rašau jos pasakymus į tam reikalui skirtą užrašinę. Žinoma, kuo toliau, tuo rečiau, nes vaikas tampa vis racionalesniu, panašesniu į suaugusįjį savo pasaulėžiūra. Tačiau, neseniai paėmusi pavartyti minėtą užrašinę, net žagtelėjau, kokį Augustės posakį esu užrašiusi 2018 metais: "Aš taip myliu žmones! Net Rusiją myliu! Bet Putino tai nemyliu!". Vaje...Kad būčiau tuo metu paklausus jos, ką reiškia tokie jos žodžiai...

   Nors dar tik savaitė, kai Augustei sukako devyneri, tačiau toks jausmas, kad ji staiga tapo dar labiau suaugusi, protingesnė. Pavyzdžiui, šiandien ji susigalvojo ir surašė savo darbo planą (ką veiks kitą dieną). Beje, jau rimtai susirūpino, kuo jai reiks būti užaugusiai. Dar visai neseniai norėjo būti archeologe (namuose išties pilna jos pritemptų akmenų) arba astronome. Šios dienos mūsų pokalbis: "mama, o kaip padaryti, kad žmonės būtų nemirtingi?". "Aš to nežinau, Auguste, bet gal tu šį atradimą padarysi?"

 Augustė mėgsta pasimatuoti savo pėdas su albume esančiu kūdikystės pėdutės antspaudu.

    Ji jau suabejojo "Dantukų fėjos" egzistavimu, tačiau dar tiki Kalėdų seneliu. "Mama, bet aš vis tiek pričiupsiu tą Kalėdų senelį!".

Va, toks tas devynerių metų žmogus!

floryte floryte 17. Aug 2022, 19:29

Jaldija, ačiū labai!❤ Pasiilgom reportažų ir apie jūsų, auksarankių keliauninkų šeimyną?!

jaldija jaldija 17. Aug 2022, 13:04

N/ors ir pavėluotai, bet sveikinam kuo nuoširdžiausiai šitą šaunią mergaitę. Linkim asisekimo visose jos veiklose, ir daug daug naujų atradimų džiaugsmo. Būk laiminga, Auguste ???

floryte floryte 13. Aug 2022, 00:21

Vaje, kiek "liūtukų" aplinkui!?

Gintarep Gintarep 12. Aug 2022, 17:11

Šie "dvynukai" irgi liūtukai ir gimę šnd ?Tegyvuoja liūtai!!!! P. S. Redaktorės panelytė irgi liūtukas ?

floryte floryte 12. Aug 2022, 16:58

Ačiū už sveikinimus!?. Tai Birutė, kaip ir Augustė - liūtukas? Augustė gimus 0🤓 03. Tai gal ir Birutė tą pačią?..

floryte floryte 12. Aug 2022, 16:55

Gintare, sunku patikėti! Negi tikrai? ?Visada maniau, kad taip užmigti norma tik darželinukams!

Gintarep Gintarep 12. Aug 2022, 08:11

Sveikinimai ?????????P. S. Dar 5 m taip užmigs ?(žiūrint pagal maniškę?)