Aš - jau pirmokė!

Aš - jau pirmokė!

05. Sep 2021, 11:53 Aistia Aistia

Didžioji diena - pirmoji diena mokykloje

Štai ir išaušo ta diena - rugsėjo 1oji, kada visi skuba, puošiasi, neša gėles didesnes save. Dar ir šiandien atsimenu save per rugsėjo 1ąją su  dideliu raudonu kaspinu ir kardeliu, didesniu už mane.

Bet šiandien ne apie mane, o apie mano pirmokėlę Saulę. Taigi iš vakaro viską pasiruošėme, nusipirkome gėlių. Šįkart Saulė išsirinko rožines gerberas. Dar kartą pasimatavome uniformą, pasimokėme atsegti sagas nuo petnešėlių, užsirišti dirželį. Į kuprinę susidėjo visus daiktus pagal sąrašą. Kuprinė tapo sunkesnė už patį vaiką - taip sakė pati Saulė. Bet kaip mokytoja minėjo per patį pirmą susitikimą, tai tikrai ne visų daiktų reikės kasdieną, beto daug daiktų vaikai paliks klasės spintelėje. Taigi viską patikrinę ir pasimatavę, ramiai nuėjome miegoti. 

Ryte Saulės nereikėjo žadinti. Ji nubudo pati, be jokių piktumų, kurių būdavo pasitaiko ankstyvais rytais. Taigi apsirengėme uniformą ir kartu su broliu išvažiavome. Brolį palydėjome į jo darželį,o mes važiavome į mokyklą. Mokyklos kieme jau šurmuliavo vaikai ir tėvai, kiemas buvo gražiai papuoštas, skambėjo smagi muzika. Dėl visų epidemiologinių sąlygų, kieme būriavosi tik pirmokėliai ir tos mokyklos aštuntokai.

Saulė iškarto pamatė lentelę su savo klasės raide. Ten jau laukė mūsų mokytoja ir keli vaikai. Saulė stipriai laikė mano ranką, bet ėjo drąsiai ir matėsi, kad ji labai nori viską patirti. Mokytoja pasitiko mus ir pakvietė atsistoti kartu. Vaikai nedrąsiai dairėsi, ieškojo pažystamų veidų. Mes žinojome, kad klasėje nebus jos darželio grupės vaikų. Bet vis kalbėdavome, kad draugų ji tikrai susiras. Taigi palikome vaikus su mokytoja ir patys ėjome toliau laukti šventės pradžios. O ji prasidėjo su mokyklos himnu ir vėliavos įnešimu. Ją įnešė būsimi pirmokai su tėvais, tai kaip simbolis naujos pradžios. Mokyklos direktorė visus pasveikino su mokslo ir žinių diena, pakvietė vaikus eiti į  jų klases.

Mes tėvai mojome jiems ir patys likome laukti lauke. Buvo labai nekantru, kokia gi ta pirmoji pamoka, su kuo sėdi mano Saulė, ar jai drąsu..Bet po pirmos pamokos, išbėgę visi į kiemą, atrodė linksmi. Nuo aštuntokų gavo dovanėlių, mokytoja padovanojo pieštuką. Jos veide buvo plati šypsena, ji jautėsi laiminga - ji pirmokė. Ir pasakė smagia naujieną - jos klasėje mergaitė iš jos darželio. Su ja ir sėdėjo per pirmą pamoką. 

Panašu, kad viskas buvo labai gerai ir sklandžiai. Mūsų visos šeimos įspūdžiai kuo geriausi, ramūs buvome tiek dėl mokytojos, tiek dėl visos mokyklos tvarkos. 

Pirma savaitė dar buvo labai trumpa - tik dvi dienos. Dėl rudeninių spusčių gatvėse bijojome pavėluoti į pamokas, todėl teko keltis anksti.. Nemeluosim, bet į pirmą pamoką vėlavome... Kadangi į mokyklą teks važinėti, tėtis veš abu vaikus, todėl turėjome sudaryti grafiką. Ir kitą rytąjau kėlėmės dar anksčiau. Pirmomis dienomis vaikai susipažino su mokykla, ėjo į salę, į valgyklą. Mokytoja supažindino vaikus su klasės taisyklėmis, tvarkėsi spinteles, klijavo savo vardus ant spintelių, susidėjo daiktus. Vaikai daug daiktų galės palikti klasėje, prailgintoje grupėje galės paruošti namų darbus ir žaisti. 

Taigi pirma savaitė tikrai kupina įspūdžių, naujienų ir smagių nuotykių. Saulė pilna energijos kibti į mokslus, ryte keliasi be bėdų, skuba ir tvarkosi.. Tikiuosi, kad jai seksis labai gerai.