Žiemos ramybė Kauno zoologijos sode

Žiemos ramybė Kauno zoologijos sode

17. Jan 2012, 08:00

 

Savaitgalį „Mamyčių klubas“ lankėsi Kaune ir nepraleido progos pasmalsauti, kaip žiemą atrodo zoologijos sodas. Štai keletas mūsų įspūdžių.

 

Kauno zoologijos sodas pasitiko žiemiška ramybe, tik būriai varnų suko ratus virš žvėrių narvų. Joms puota – pasislėpę nuo šalčio gyvūnai mielai dalijasi savo maisto daviniu su juodasparnėmis.

 

Žiemą zoologijos sodas dirba trumpiau, negu įprastai. Sausio mėnesį zoologijos sodas dirba 9 -16 val. Bilietų kasos užsidaro valanda anksčiau, tad paskutinė proga nusipirkti bilietą – 15 valanda popiet. Terariumas, akvariumas, tropinių paukščių ekspozicijos atidaromos nuo 10 valandos, pirmadieniais - nuo 12 val. Tiesa, dėl to šiek tiek pigesni ir bilietai. Kaina suaugusiems 10 Lt, o 5-16 metų vaikams – 6 Lt, iki 5 metų vaikams nemokama.

 

{smallpic:1}

Į žiemojimo patalpas uždaryti vandens ir prie vandens telkinių gyvenantys paukščiai, žirafos, begemotai, kengūros, tapyrai, zebrai, antilopės gnu, kulanai, beždžionės.

{smallpic:2}

 

Šalčių nebijo ir retus lankytojus išdidžiai pasitinka kupranugariai, asilai, kalnų ožiai ir keletas kitų gyvūnų.

{smallpic:6}

 

Bene gražiausiame aptvare įsitaisęs amūrinis tigras. Jo gyvenimą spaudžiant šaltukui galima stebėti iš suręstos pavėsinės, iš už stiklo.

{smallpic:3}

{smallpic:4}

 

15 valandą maitinamas ištvermingasis ruonis – tai kone vienintelė zoologijos sodo žiemos atrakcija, kurią smagu pamatyti vaikams.

{smallpic:5}

 

Sušalus po vaikštynių lauke, trumpam sušilti galima zoologijos sodo terariume, akvariume ir paukščių namelyje. Įdomu, kad savaitgaliais terariume 14-15 val. galima susipažinti iš arčiau su ropliais - paliesti, nusifotografuoti.

 

 

Štai tokie trumpi mūsų įspūdžiai iš apsnigto Kauno zoologijos sodo.

 

Ar esate buvę jame žiemą Jūs?

17. Jan 2012, 12:21

jo ziema nelabai idomu nes visi buna pasislepe ypac priklauso nuo oro 😀

17. Jan 2012, 11:28

jetau jetau,kaip noreciau nuvaziuoti 😀😀