Žanetos blogas: pirmoji savaitė mokykloje UŽSKAITYTA!

Žanetos blogas: pirmoji savaitė mokykloje UŽSKAITYTA!

16. Sep 2013, 14:13

20130916141314-38508.jpg

Kadangi Luknytė pirmąją rugsėjo savaitę prasirgo, tad turėjo labai greitai prisijungti prie klasės draugų ir prie mokyklos rėžimo.

Pirma savaitė - viskas nauja - klasės darbai, namų darbai, būreliai.

Pirmokams pamokos vyksta tik 35 minutes todėl turi ilgesnes petraukas - visas 20 minučių. Per jas nueina į valgyklą atsigerti arbatos arba pavalgyti pietų. Pietums valgykloje galima nupirkti "talonėlius" už kuriuos vaikas gauna dienos pietus. Pasirinkimas didelis - gali rinktis net iš 4 patiekalų :)

Pamokų tvarkaraštis "pirmokiškas" - dvi dienos po 5 pamokėles ir trys dienos po 4. Per šeštą pamoką vyksta būreliai. Luknė pasirinko lankyti kvadratą, muzikinę raišką, teatrą ir dailiuosius amatus. Visi būreliai patiko, išskyrus kvadratą, nes per patį pirmą užsiėmimą nepabėgo nuo stipraus smūgio kamuoliu, tad vietoj kvadrato išreiškė norą lankyti popieriaus plastiką. Prie meno mano mažytė, tai tikiuo kad jai bus įdomu.

Jau parsineša namų darbų - ne tik ko klasėje nespėjo pabaigti, bet ir ką reikia papildomai padaryti. Labiausiai nustebino, kad jau gauna skaitymo korteles, po 1 kasdieną, kurią turi išmokti skaityti ir kitą dieną atsiskaityti. Gerai, kad Luknė moka skaityti, bet pagalvojau apie tuos vaikus, kurie dar tik pradeda jungti raideles. Jiems tai didelis iššūkis. Bet mokytoja per tėvų susirinkimą pažadėjo - iki naujųjų metų skaitys VISI! :)

Per šią savaitę jau Luknytė atsirinko mėgstamus ir nelabai dalykus :) Patinka pasaulio pažinimas, dailė ir technologijos bei choreografija. Nelabai patinka matematika.

Apturėjome ir pirmus nuostolius - po kvadrato užsiėmimo rūbinėlėje neberado savo uniforminio švarkelio. Kažkas netyčia matyt juos sukeitė - tad šią savaitę vyks paieškos :)

Apibendrinant - savaitė neprailgo - Luknytė įsibėgėjo, susipažino su tvarka, su mokytoja ir draugais. Jau turi draugę su kuria per pertraukėlę eina gerti arbatos ir valgyti užkandžius, kuriuos įdedam iš namų.

O man kaip mamai smagi naujiena yra elektroninis dienynas - kuriame sutalpinta visa informacija - tvarkaraščiai, atostogų grafikai, ką vaikai mokėsi pamokų metu, namų darbai, yra galimybė susirašinėti su mokytoja ir klasiokų tėveliais. Taip pat jau džiaugiamės pirmais įvertinimais :)

Jau galėčiau rašyti, kad adaptacija baigta, bet palaukime dar savaitėlę :)

20130916141235-26568.jpg

motinysteveza motinysteveza 16. Sep 2013, 15:33

ačiū už aprašymą 👍 tikrai keista, kad jau įduoda skaitymo kortelės ir jau namų darbai... atrodytų dar tik rugsėjis įpusėjo, turėtų tik abėcėlę mokytis.

sėkmės Luknytei 🌷

jaldija jaldija 16. Sep 2013, 15:00

Šaunuolė mergytė 👍 Sėkmės ir toliau 🌷