Žanetos blogas: kaip pradėjome ruoštis mokyklai

Žanetos blogas: kaip pradėjome ruoštis mokyklai

19. Aug 2013, 16:06

Pirmas dalykas, susijęs su mokykla, buvo padarytas dar sausio mėnesį - nuvažiavome į pasirinktą gimnaziją ir ten užpildėme prašymą. Tai pat, labiau pasidomėjus apie pirmokų būsimas mokytojas, prie prašymo parašėme konkretų pageidavimą, pas kurią mokytoją norėtume leisti dukrytę. Deja, mums negarantavo, kad prašymas bus išpildytas. Klasių sąrašai bus skelbiami rugpjūčio paskutinę savaitę, tad jau pradedame nekantrauti.

Kitas svarbus dalykas - būsimų pirmokų tėvelių susirinkimas mokykloje. Jis vyko gegužės pabaigoje. Gimnazijos direktorė pristatė ugdymo planą. Turėjome galimybę susipažinti su būsimomis pirmokų mokytojomis, apžiūrėti būsimas klases, sporto ir choreografijos salę. Tėveliams buvo išdalinti lankstinukai su aktualia informacija - kaip paruošti vaiką mokyklai ir pirmoko kraitelio sąrašas (apie jį parašysiu kitame bloge).

Trečias etapas - pažintinė pamokėlių savaitė gimnazijoje. Ji vyko birželio pirmą savaitę. Vaikai galėjo susipažinti su mokyklos tvarka, buvo vedami užsiėmimai. Vaikai tarpusavyje susipažino. Luknė jau susirado draugę, su kuria žada sėdėti viename suole :) Po šių pamokėlių Luknės noras greičiau eiti į mokyklą sustiprėjo 100 proc :)

Ketvirtas etapas - mokyklinių prekių pirkimas ir pasiruošimas mokyklai. Va šiuo etapu dabar ir gyvuojame.

 

Projekto pagrindinis rėmėjas - Stephenjoseph.lt

20130731121645-70856.jpg